Memurlar hükümetin teklifini bekliyor

Memurlar hükümetin teklifini bekliyor

Memurlar hükümetin teklifini bekliyor Büyük umutlarla beklenilen toplantıdan ne çıkacağı belli değilken, konfederasyonlar gizli saklı süreç yönetimine tepki gösterdi. Memur tarafı, hükümetin teklifini sunmasını istiyor. Ahmet Sesli Ahmet Sesli

Milyonlarca kamu görevlisinin merakla beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesinde son viraja giriliyor. Hükümet ve Memur-Sen Konfederasyonu’nun tarafı olduğu toplantıların üçüncüsü bugün gerçekleştirilecek. İlk toplantısı 16 Şubat’ta gerçekleştirilen 3600 ek göstergenin bu üçüncü toplantısı da yine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleştirilecek. Bakan Bilgin’in başkanlık edeceği toplantıya Memur-Sen Konfederasyonu yönetimi, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ve ilgili kurumların yetkilileri katılacak. Taraflar masada ise 3600 ek göstergenin verileceği kadro ve unvanlara dair müzakerelerde bulunacak.

MEMURLAR ŞEFFAF BİR SÜREÇ İSTİYOR
Memur tarafı her ne kadar hükümetten umutlu bir haber beklese de şu ana kadar hükümet tarafının halen daha teklif sunmamasını da eleştirdi. Müzakerelerde memur tarafının temsil eden Memur-Sen’den yapılan çağrılarda, hükümetin düzenleme ile ilgili teklifini masaya sunması istendi. Sürecin şeffaf ve istişareye açık yürütülmesini isteyen memur tarafı, adil bir düzenlemenin ancak böyle bir süreç yönetimi ile gerçekleştirilebileceğini kaydetti.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ VE MAAŞLARI YÜZDE 25 ARTACAK
Toplantılar sonrası oluşturulacak taslağın Meclis’e sunulup 2022 yılı içinde yasalaşması beklenen ek gösterge düzenlemesi, emekli ikramiyeleri ve maaşlar için büyük önem taşıyor. 2200 olan mevcut ek göstergenin 3600’e yükselmesi durumunda ikramiye ve emekli aylıkları yaklaşık yüzde 25 oranında artacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.