Memurlar İçin İş Güvencesi Olmazsa Olmazımız

Memurlar İçin İş Güvencesi Olmazsa Olmazımız

Memurlar İçin İş Güvencesi Olmazsa Olmazımız

 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, iki kırmızı çizgilerinin olduğunu ifade ederek, konu millet olduğunda şehitlerin aziz hatırası ve ailelerinin üzülmemesi; kamu görevlileri için de iş güvencesinin ihlal edilmemesi olduğunu söyledi.

Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında bakanlık binasında yapıldı. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı ve Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanı Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen’e bağlı yetkili sendikaların başkanları ile diğer konfederasyon başkanlarının katıldığı toplantıda, memurlara rotasyon uygulaması, müsteşar ve genel müdürlerin görev süresi, uzman yardımcılarının uzmanlığa geçişi için öngörülen süre, daire başkanı, genel müdür ve diğer üst düzey yöneticilerin atanabilmesi için gereken memuriyet süresi, disiplin cezalarına ilişkin yapılması düşünülen düzenleme, 4/B ve 4/C’li personelin kadroya geçirilmesi görüşüldü. Memur-Sen, toplantıda görüşülecek konularla ilgili 4 sayfalık talebini kamu işveren heyetine sundu.

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu’nun, Kamu Personeli Danışma Kurulu’na yönelttiği taleplerin bir kısmı şöyle:

Görevde yükselme ve unvan değişikliği için sınavlar belli periyotlarla gerçekleştirilmeli, ayrıca buna tahsis edilen kadrolar artırılmalı. Ek ödeme emekliye yansıtılmalı, emekli maaşının hesaplanmasında bütün gelirler dikkate alınmalı, emekli ikramiyesinin ödenmesinde 30 yıllık süre sınırlaması kaldırılmalı. Memurlara fazla mesaiye ücret verilmeli. Bazı derece ve kademe sınırlaması kaldırılmalı. Emniyet ve askeriyede çalışan sivil memurlara sendika kurma ve üye olma hakkı tanınmalı. Arşivciler, arşiv uzmanı ve uzman yardımcısı olarak istihdam edilmeli. Kamuda kılık-kıyafet özgürlüğü getirilmeli.”

Memur-Sen olarak, kırmızı çizgilerinin memurların iş güvencesi olduğunu kaydeden Gündoğdu, bu konuyu tartışmaya açacak herhangi bir oluşumun içinde yer almayacaklarını vurguladı. 

MEMUR-SEN'İN TALEPLERİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum