Memurlar Yüzde 12 Ek Zamda Israrlı

Memurlar Yüzde 12 Ek Zamda Israrlı

TÜRKİYE KAMU-SEN GENİŞLETİLMİŞ İSTİŞARE TOPLANTISI BAŞLADI

Türkiye Kamu-Sen'in Antalya'da düzenlediği "TÜRKİYE BULUŞMASI GENİŞLETİLMİŞ İSTİŞARE TOPLANTISI" büyük bir coşku ve heyecanla başladı.

Hafta sonuna kadar sürecek olan istişare toplantımızda Türkiye'nin dört bir tarafından gelen teşkilat yöneticilerimiz Türkiye Kamu-Sen'i gelecek günlere taşıyacak yeni yol haritalarını şekillendirecek.

Genişletilmiş istişare toplantımız başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk,silah arkadaşları,şehitlerimiz ve Türkiye Kamu-Sen'e emek vermiş ve hakkın rahmetine kavuşmuş olan tüm yöneticilerimizin aziz ruhları için saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Hayatlarını kaybeden tüm yöneticilerimizin yer aldığı slayt gösterisi salonda duygusal anlar yaşatırken, Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi tarafından Kuran-ı Kerim okundu.

Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türkiye Kamu-Sen Genişletilmiş İstişare Toplantısının hayırlı olmasını dileyerek, Milli bütünlüğümüzün, bayrağımızın , devletimizin ve vatanımızın açık bir tehdit altında olmasına rağmen, milletimizin ve kamu çalışanlarının derin bir sessizlik içerisinde olduğunu belirtti. Kahveci, günümüzde yaşanan toplumsal olayları yansıtan ve Galip Erdem'in yazdığı;

"Derin bir uyku içindesiniz,

Rahatsınız, huzurlusunuz, memnunsunuz! Olup bitenleri görememenin, uyandırılacağınızı düşünememenin keyfini sürüyorsunuz.

Saadetinizin hep böyle devam etmesini, hiç uyandırılmamanızı isterdim.

Ama maalesef bir gün gelecek, siz de uyandırılacaksınız.

Yazık ki o zaman, "Artık çok geç" olacak! Bir daha uyumak böyle dursun, yatak bile bulamayacaksınız. Ve o vakit, sizin hesabınıza üzülmek yine bize düşecek. 

Biliyorum: Düşünmeyi sevmiyorsunuz. Düşünürseniz rahatınızın kaçmasından korkuyorsunuz. Yuvanızın temeline dinamit koymak istiyorlar, diyoruz, aldırmıyorsunuz.

Sözümüze kulak verirseniz tedbir almak gerekeceğini anlıyor, zahmete girmekistemiyorsunuz.

Bir tek endişeniz var: Gününüzü gün etmek, dilediğiniz gibi yaşamak.

Mücadeleden ürküyorsunuz. Öylesine ürküyorsunuz ki, sizin için yapılan mücadelelerle ilginiz olmadığını göstermek ihtiyacını duyuyorsunuz.

Memleketimizin bin bir davası var. Nizamımızı yıkmak isteyen düşman kuvvetler sayılamayacak kadar çok. Diken üzerindesiniz. Fakat dikenli bir yolda ayağınızı yaralamadan yürümenin mümkün olmayacağını unutuyorsunuz.

Tehlikeyi görünce, korkulu bir rüya görmüşçesine, sırtınızı dönüyor, yeni ve eskisinden daha derin bir uykuya dalıyorsunuz.

Canınıza kastedenler, her geçen gün yatağınıza daha fazla yaklaşıyor, korunma imkânlarınızı gittikçe azaltıyorlar. Hiçbir feryat sizi uyandıramıyor, tehlikeyi anlamanızı temin edemiyor.

Yaklaşan düşmanın ara sıra yumruğunu yiyor, hassas bir yerinize iğne batırılmış gibi şöyle bir sıçrıyor, şaşkın şaşkın bakıyor ve sonra da sayın başınızı yastığa gömüyorsunuz.

Kurtulup ümitlerine veda etmeden uyanmanızı istiyoruz. İyi niyetimize akıl erdiremiyor, gayretlerimize yabancı kalıyorsunuz.

Hatta biz olmasak daha rahat uyuyacağınızı sandığınız, bu yüzden bize düşman kesildiğiniz bile oluyor. Yine de başucunuzda davul çalmaktan vazgeçmeyeceğiz.

Gözünüzün açılması için ne mümkünse yapacağız. Gafletten sıyrılmağa biraz da sizin çalışmanızı bekliyorsak, acaba haksızlık mı ediyoruz?”

"UYUYANLARA AĞIT" adlı yazısını katılımcılarla paylaştı.

 

KONCUK: YILMADAN, BIKMADAN, USANMADAN ÇALIŞACAĞIZ

"Türkiye Buluşması Genişletilmiş İstişare Toplantısı"nın açılış konuşmasını yapan Genel Başkanımız İsmail Koncuk, toplantıya katılan tüm katılımcıları

Namus lekesi değil alnımda gördüğünüz

Vurulmuşum, vurulmuş düşmüşüm güpegündüz

Şakağımdaki kansa, o benim gülüşümdür

Namert sürülmektense erkekçe ölüşümdür

Hala tevekkülde mi kararlısın yoksa

Sükut neyi halleder yaran oyuk oyuksa

Tevekkül Allah'adır zillete katlanılmaz

Ya hayat ya ölüm, bunun ötesi olmaz dizeleriyle selamlayarak başladı.Koncuk, "Çalışma hayatı içerisinde çok ciddi tehditlerle karşı karşıyayız. Bu sıkıntı ve problemlerin neler olduğunu sizler en yakından bilen kişilerseniz.İstişare toplantımızda Çalışma hayatımız ve teşkilatlarımızın çalışmaları ve faaliyetleri üzerine değerlendirmelerde bulunacağız. Türkiye Kamu-Sen'in geleceğe ilişkin vizyonunu ve yol haritasını şekillendirceğiz.Temenni ediyorum ki bu toplantımız tüm teşkilatımıza ve kamu çalışanlarına hayırlı, uğurlu olur.

Kamu çalışanlarının pazarlandığı, masada satıldığı bir dönemde bunu yapanların sayılarını artırdığına hep birlikte şahit oluyoruz. Hangi kirli stratejilerle neler yapıldığına sizler de şahit oluyor ve yakından biliyorsunuz.

Türkiye Kamu-Sen her insanın yüreğinde olan yiğitlik kırıntılarını, güzel özelliklerini çıkarmak üzere mücadele edecektir. Bana ne demeden, yoruldum demeden, geri adım atmadan çalışacağız. Bilinmelidir ki, sizler yoksanız bu ülkede çok şey eksik demektir. Türkiye Kamu-Sen olarak bulunduğumuz her yerde varlığımızı net şekilde ortaya koymalıyız.

Gençliğimizden beri savunduğumuz değerleri bugüne yansıtacağız, ahlaksızlığın zirve yaptığı bu günlerde yapılanları sineye çekmeyeceğiz, mağlubiyeti asla sineye çekmeyeceğiz. Çalışacağız! Dün bir ise bugün daha fazla çalışacağız. Sorumluluklarımızın bilincinde olacağız. Şerefli ve delikanlı insanlar korkaklar karşısında mağlup mu olacak, hayır asla mağlup olmayacak! Kazanan daima iyiler olmuştur. Biz iyiyi, ahlakı, şerefi, vatanseverliği temsil ediyoruz. Savunduğumuz değerlerin mağlup olmasına asla sessiz kalamayız. Bunu hep birlikte başaracağız.

Türkiye Kamu-Sen üyeleri ve çalışanları bulundukları yerde bir yumruk gibi olacak ve başarılara el ele koşacaktır. Üzerimize aldığımız görevleri hakkıyla, layıkıyla yerine getirme gayreti içinde olacağız. İnanıyorum ki, bu toplantı daha parlak ve huzurlu günlere vesile olacaktır.

2014 ve 2015 yılları çalındı, 2016 ve 2017'yi de çaldırmayalım. Bilindiği gibi 2014 yılında memurlara 123 TL zam yapıldı. Ancak, enflasyonun yüzde 10'u aşacak gibi görünüyor. Bu durumda memur maaşları yüzde 4.2 eriyecek. Son bir yıl içerisinde zorunlu harcamalar 363 lira zamlandı. Elektrik ve doğalgaza gelen zamlar belimizi büktü. 2015 yılında da yüzde 3+3 zam alacaksınız dediler. Bu kabul edilebilir mi?

Bu yapılan adeta ekonomik bir zulümdür. Memurun bu kadar zararı varken ve 2015 yılında da yüzde 3+3 verileceği söylenmişken önümüzdeki dönemi kurtarmak adına yüzde 12 EK ZAM istiyoruz, çok mu? Cumhurbaşkanlığı bütçesini yüzde 100 arttırabiliyorsanız, Milletvekiline Bin TL zam yapabiliyorsanız, bir buçuk milyar TL'ye saray yaptırabiliyorsanız, bir kişinin keyfi için 1 buçuk milyar TL'yi feda edebiliyorsanız aileleriyle beraber 20 milyon kişiye yüzde 12 zammı çok göremezsiniz.

Bunu kamu çalışanlarına anlatacağız. 2015 yılında yine o masaya oturacağız ama yetkili olarak ya biz oturacağız ya da 730 günü heba eden bir sendika masaya oturacak. insanlar bunu bilmeli ve görmeli, bunu da biz anlatacağız.

Tekrar toplantımızın camiamıza milletimize ve şahlanışımıza vesile olmasını diliyor hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Genel Başkanımızın konuşmasının ardından İstişare Toplantısı sendikalarımızın kendi aralarında yapacakları ve Türkiye Kamu-Sen'in ve bağlı sendikalarımızın önümüzdeki dönemde izleyecekleri stratejilerin belirleneceği yuvarlak masa toplantılarıyla devam ediyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.