"Memurlara Ek Artışlar Yapıldı" Açıklamasına Talip Geylan'dan Tepki!

"Memurlara Ek Artışlar Yapıldı" Açıklamasına Talip Geylan'dan Tepki!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, canlı yayında NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in sorularını yanıtladı. Nebati'nin "Memurlarımıza ek artışlar yapıldı, bize teşekkür ediyorlar" ifadeleri sosyal medyada tepkiye neden oldu.

'Türkiye Ekonomi Modeli'ni  anlatan Nebati'nin memurlara yönelik açıklamaları ise sosyal medyada tepkiye neden oldu.

Bakan Nebati, "Çok net söylüyoruz. Böyle bir şeye asla izin veremeyiz. Fakir fukaranın hakkı var. Ezilmesin diye yüzde 50 fiyat artış yaptı kasgari ücretlilere. Damga, gelir vergisini kaldırdık. Sadece asgari ücretlilerden değil, bunu genişlettik. Tüm ücretlilere asgari ücrete kadar bir nidirim gerçekleştirdik. Orada da durmadık, memurlarımızı da faydalandırdık. Niye? Bir enflasyon gerçeği var. Enflasyonun ezeceği tüm kesimlere gerekli desteği verdik. Biz kamu yönetimi olarak, ekonomi yönetimi olarak bütçeye böylesi bir yükü karşılamak için adımlar atarken piyasa oyuncularının bize karşı bu hareketlerini kesinlikle kabul etmeyiz, gereğini de yaparız" dedi.

"MEMURLARIMIZA ZATEN EK ARTIŞLAR YAPILDI"                                                         

Bakan Nebati, "Memura ve emekliye ek zam, enflasyonist ortamlarda en çok etkilenenler sabit gelirliler. Sabit gelirlilerin hak ve hukukunu koruyacak tedbirler almamız gerekiyor. Bu konuda geri adım atmayız. Memurumuz bugüne kadar hep koruduk. 19 yılda hep pozitif yönde koruduk. Korumaya devam edeceğiz.  Ücretlileri de korumaya devam edeceğiz.  Memurlarımıza zaten ek artışlar yapıldı, bize teşekkür ediyorlar" ifadelerini kullandı.

Nebati'nin memura ve emekliye ek zam açıklamaları ise sosyal medyada tepkiye neden oldu.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan şu açıklamalarda bulundu:

@HMBakanligi Bakanı @NureddinNebati  “Memurlarımıza ek artışlar yapıldı, bize teşekkür ediyorlar.” demiş!

Sayın Nebati, sanırım bir özlemini dile getirmiş. “Yeni” Bakanın “Görünür” olma gayretini anlıyoruz; ama hiç kimsenin MEMURUN ALGISIYLA ALAY ETMEYE hakkı yoktur!

Sn Bakana çağrımızdır: Gelin, @Kamu_Sen ’in teklif ettiği şekilde, geçmiş bir yıldaki kayıpların telafisi için EK ZAM ve alım gücünün artırılması için REFAH PAYINI verin; bakın işte o zaman tüm memurlar ağzını doldura doldura yüksek sesle size nasıl TEŞEKKÜR EDİYOR. Var mısınız?

nebo.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.