Memurların Çalışma Saatleri Kısalacak Mı? Türkiye Kamu-Sen'den Flaş Öneri!

Memurların Çalışma Saatleri Kısalacak Mı? Türkiye Kamu-Sen'den Flaş Öneri!

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubemizin gerçekleştirdiği işyeri temsilcilerimi toplantımıza Genel Başkanımız Önder Kahveci, Genel Başkan Yardımcılarımız Ümit Turhan, Mücahit Gökhan Şahin ve Mustafa Köse ile birlikte katıldı.

Açılışını konuşmasını Kocaeli Şube Başkanımız Ömer Çeker’in gerçekleştirdiği toplantıda teşkilatımıza seslenen Genel Başkanımız Önder Kahveci çalışma hayatı ve sağlık gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Sözlerine Gazze’de yaşananlar başlayan Genel Başkanımız Önder Kahveci “Gazzede bir insanlık dramı yaşanıyor. İsrail insanları katlediyor. Acil olarak barış tesis edilmeli, iki devletli yapı 1964’te olduğu gibi hayata geçmelidir. Bizim düşüncemiz budur. Biz Doğu Türkistan’daki soydaşlarımızdaki hukukunu savunuyoruz. Karabağ’da Ermenilerin mezalimine karşı çıktık çok şükür ki Azerbaycan Karadağ’ı azatlığına kavuşturdu.” dedi.

Toplantıda Çalışma saatlerinin azaltılması gerektiğinin ifade eden Genel Başkanımız Önder Kahveci. “Çalışma saatlerinin uzunluğu, uzun süre çalışma meselesi Avrupa Birliği ülkelerinde ciddi biçimde tartışılıyor. Bu konuda pilot uygulamalar var. İngiltere ve İrlanda bunu başlattı, pilot uygulamaların sonucunda ortaya çıkan raporların sonuçları da çok iyi. Türkiye’de 40 saatlik haftalık çalışma saati değerlendirilip tekrar düzenlenmelidir. Uzun süre çalışma saatlerinden dolayı insanlar ailesine vakit ayıramıyor. Ciddi bir biçimde sosyal problemler ortaya çıkıyor. İş yaşam dengesinin kurulması lazım. Gelin bu saatleri aşağıya çekelim. Daha etkin bir şekilde çalışmayı dikkate alalım. Saygın iş, saygın ücret için önemli bir adım atalım. “şeklinde konuştu.

Sağlık Çalışanlarının fedakarlıklarına değinen Genel Başkanımız Önder Kahveci “ Her zor şartta sağlık çalışanlarının nasıl fedakârca hizmet verdiğini hepimiz gördük. Onların yaşadığı sorunların tamamını çözmeliyiz. Sağlık çalışanlarına ihtiyaç olamadığı bir zaman yoktur. Pandemide nasıl fedakarlıklarda bulunduklarını gördük. Şifa dağıtırken hayatlarını kaybettiler. Sadece alkışla sağlık çalışanlarının hakkını ödeyemeyiz. 6 Şubat Depreminde de aynı şekilde çadırlarda hizmet verdiler halen hizmet vermeye devam ediyorlar. Bu yüzden sağlık çalışanlarının fedakârlıklarını unutmayalım ve unutturmayalım.” dedi.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Genel başkanımız Önder Kahveci sözlerini şöyle sürdürdü: Sağlık çalışanlarına yapılan şiddet bu ülkeye yakışmıyor. Daha geçen gün Kocaeli’e 3 tane hekim arkadaşımıza şiddet uygulandı. Buradan Sağlık Bakanlığı’na çağrı yapıyorum. Artık sağlık çalışanlarının gündeminden şiddet konusunu çıkartmalıyız. Gelin hep beraber eylem planı içerisinde şiddete karşı mücadele edelim. Alışveriş merkezlerine X-RAY cihazlarından geçmeden giremiyorsunuz. Ama hastanelere giriliyor silahlarla bıçaklarla. Hastanelere de koyalım X-RAY. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayan kişilere ceza verilmediği sürece bu işin bir caydırıcılığı olmaz. Sağlık kurum ve kuruluşları sıfır toleranslı alan ilan edilmelidir. Burada işlenen suçların cezaları ertelenmez ve paraya çevrilmez. Suç işleyen cezasını çekmeli ve tutuklu yargılanmalıdır. Ayrıca şiddet uygulayanlar kamu sağlık hizmetlerinden acil haller dışında ücretsiz yararlandırılmamalıdır.

Genel Başkanımızın konuşmasının ardından plaket takdimi ile toplantı sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.