Memurun İş Güvencesini Tartışmaya Açtırmayız

Memurun İş Güvencesini Tartışmaya Açtırmayız

Memurun İş Güvencesini Tartışmaya Açtırmayız

Genel Teşkilatlanma Sekreterimiz Murat Bilgin, son günlerde esnek çalışma modeli, performans gibi söylemler içeren haberlerde artış gözlendiğini ifade ederek, “Kamuda çalışan 4/B sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesini sağlamış bir sendika olarak, keyfiliklere kapı aralayacak bir uygulamaya müsaade etmeyiz” dedi.

Murat Bilgin, Çanakkale ve Balıkesir şubelerimizin il divan toplantılarına katıldı. Şube Yönetim Kurulu üyeleri, ilçe yönetimleri ve işyeri temsilcilerinin katıldığı toplantılarda konuşan Bilgin, sözlerine, Gazze’ye saldıran İsrail’i eleştirerek başladı. İsrail’in Gazze’yi işgal politikasını suikastlarla sürdürmeye devam ettiğini belirten Bilgin, “Kutsal saydıkları tahrif edilmiş metinlerinde geçen ‘Bulut Sütunu’ adıyla başlattığı saldırılar, İsrail’in üzerine karabulut olarak çökecektir. Yıllardır Ortadoğu’da huzur ve refahı, insanlığı bombalayan İsrail, yaptığı katliamın, küstahlığın cevabını bu kez almalı ve Gazze’yi taciz ve tahripten bir an önce vazgeçmelidir” şeklinde konuştu.

Masum Filistin halkının can güvenliğini tehdit eden, uluslararası hukuku görmezden gelen katil devlet İsrail’in her taşın altından çıkmasının, kendi oksijenini tüketmesinden başka bir şey olmadığını kaydeden Bilgin, “İsrail’i lanetliyor, tüm sivil toplum örgütlerini, uluslararası kuruluşları, BM’yi ve Türkiye’yi bu küstahlığa sessiz kalmamaya, tepki vermeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında, eğitim çalışanlarının sorunlarına da değinen Bilgin, öğretmenlerin ekonomik ve mesleki itibar kaybına uğradığını dile getirerek, şöyle devam etti: “Öğretmenler yaşam kalitesine etki edecek mali iyileştirmeler beklerken, 666 sayılı KHK ile ‘eşit işe eşit ücret’ kapsamında farklı kurumlarda aynı unvanlarda çalışanların maaşlarında ek ödeme ile düzenleme yapılmış ve maaşları tavanda eşitlenmiştir. Öğretmen ve öğretim elemanları başka kurumlarda muadili olmadığı gerekçesiyle ek ödemede kapsam dışı bırakılmış ve maaş skalasında neredeyse en az ücret alan çalışan konumuna indirgenmiştir. Öğretmenlerin durumunu anlaması gereken siyasi irade, anlamak yerine yargılamayı tercih etmiş, Bakan dâhil siyasilerin öğretmenlerle ilgili söylemleri öğretmenlere yapılan haksızlığın boyutlarını daha da artırmıştır. Mutabakatsızlıkla sonuçlanan Toplu Sözleşme sonrası Genel Yetkili sendika olarak yaptığımız 23. Başkanlar Kurulu toplantısında, ‘Öğretmenlik mesleğinin ekonomik ve mesleki itibarını hedef alan yaklaşımlar bertaraf edilmediği sürece 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri yapılmamalı ve hiç kimse kutlama mesajı yayınlamamalıdır’ kararı almıştık. Aradan geçen zaman zarfında herhangi bir iyileştirme yapılmadığı için Eğitim-Bir-Sen olarak ortada kutlanacak bir şey olmadığını düşünüyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlamayacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz.”

 

Kariyer Basamakları ile Ek Ödeme Birbirine Karıştırılmamalıdır

Toplu Sözleşme görüşmelerinde en önemli gündem maddesi olarak masaya getirdikleri, Kamu İşveren Heyeti tarafından mali gerekçelerle giderilmeyen ‘Ek ödeme mağduriyeti’ yerine kariyer basamaklarının ikame edilmeye çalışıldığını belirten Murat Bilgin, “Kariyer basamakları ile ek ödeme birbirine karıştırılmamalıdır. Kariyer basamakları 850 bin öğretmenden şartları tutanları kapsarken, ek ödeme tüm öğretmen ve öğretim elemanlarını ilgilendirmektedir. Tabiri caizse sapla saman birbirine karıştırılmakta, kapalı kapılar ardında, paydaşlardan uzak yapılan çalışmalar sürpriz olarak sunulmaya çalışılmaktadır. Bakanlık ne zaman kendi başına bir çalışma yürüttüyse, yaptığı çalışma eğitim çalışanlarının aleyhine olmuştur. Bakanlığı, mühendislik ürünü projelerden vazgeçmeye, eğitim çalışanlarına karşı şeffaf davranmaya çağırıyoruz. Eğitim çalışanlarının içine sindiremeyeceği düzenlemelere tepkimiz sert olacaktır” diye konuştu.

Keyfiliklere Kapı Aralayacak Yaklaşımlara Müsaade Etmeyeceğiz

Son günlerde esnek çalışma modeli, performans gibi söylemler içeren haberlerde artış gözlendiğine dikkat çeken Bilgin, memurun iş güvencesini tartışmaya açmaya çalışanların zemin yoklaması olarak adlandırılan bu tür girişimlerin gelmek istediği noktanın, memurun iş güvencesinin tartışmaya açmaksa, buna tepkilerinin çok şiddetli olacağını söyledi.

Murat Bilgin, kamuda çalışan 4/B sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesini sağlamış bir sendika olarak, keyfiliklere kapı aralayacak yaklaşımlara müsaade etmeyeceklerini vurguladı.

Haklarımızın İyileştirilmesi İçin Çalışmalarımıza Devam Edeceğiz

Çanakkale Şube Başkanımız Numan Yaşar, Şube olarak tüm yönetici, temsilci ve üyelerinin özverili çalışmalarıyla bu yıl il genelinde yetkili sendika olduklarını dile getirerek, yetkinin kendilerine yüklediği sorumluluğun farkında olduklarını ifade etti. Yaşar, bundan sonra da görev ve sorumluluklarının bilinci ile başta üyelerinin özlük haklarının iyileştirilmesi ve yaşadıkları sorunların çözülmesi olmak üzere ülkemizin daha özgür, daha yaşanabilir olması için var güçleri ile çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.