Memurun Zararını Yetkili Sendika Karşılasın

Memurun Zararını Yetkili Sendika Karşılasın

MEMURUN ZARARINI YETKİLİ KONFEDERASYON KARŞILASIN

Enflasyon memurlar için kötü haber oldu. Her yıl temmuzda enflasyon farkı alan memurlar bu yıl toplu sözleşmeleri gereği alamayacaklar. Yetkili konfederasyon yüzdelik zam almayıp sadece 123 TL seyyanen zamma anlaştı. Bu da ortalama yüzde 6’nın altında bir zamma işaret ediyor. Yani ilk altı ayda memurun aldığı zam yüzde 3’ün altında. Peki memurun kaybı ne? Altı aylık enflasyon yüzde 5,7 olduğu ve ilk altı ayda memurların aldığı zam yüzde 3’ün altında kaldığı için kayıp en az yüzde 3. Böylece 2.7 milyon memur 61-235 TL arası enflasyon farkından oldu. (Basından)

Her yıl temmuz ayında zam alan memur. Bu yıl ilk kez temmuz ayında zamlı maaş alamayacaktır. Yine yıllardır Hükümetler enflasyon farkı adı altında memura iyileştirme zammı yaparlardı. Ancak bu yıl böyle bir ödeme yok. Memurun zararı 61-235 TL arasında değişmektedir.

Bilindiği gibi 2013 yılında yetkili konfederasyon bir gecede hükümetle masaya oturup toplu sözleşme imzalamıştı. Yine ilk kez bir konfederasyon işverenin verdiği ücretten daha az bir ücreti işverene önermişti. İşveren de yani hükümette karada havada denizde bu öneriyi kabul etmişti. Ve bu gün hilkat garibesi ortaya çıkmıştır.

TÖS soruyor:  61-235 TL arasında değişen memurun zararı vardır? Bu zararı kim karşılayacak?

TÖS’ün İstemi:

Her yerde “en iyi toplu sözleşme metnini imzaladığını” söyleyen yetkili konfederasyon, memurun bu zararını karşılamalıdır.

 

Dikmen ONAT

Genel Başkan

Türkiye Öğretmenler Sendikası

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum