Mesleki ve Teknik Eğitim Tanıtım ve Yönlendirme Çalışmaları

Mesleki ve Teknik Eğitim Tanıtım ve Yönlendirme Çalışmaları

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitim Tanıtım ve Yönlendirme Çalışmaları

Ülkemizin nitelikli iş gücü ihtiyacı çerçevesinde öğrencilerin ilgi, istek, yetenek ve kişilik özelliklerinin ortaya çıkarılması, başarılı ve mutlu olabilecekleri bir mesleği seçmeleri için meslekler hakkında bilgilendirilmeleri, eğitim sistemi ile çalışma hayatı arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi ülkemiz insan kaynağının geliştirilmesi açısından büyük önem arz etmektedir.

Temel eğitimi tamamlayarak ortaöğretime geçecek olan öğrencilerin çalışma hayatının gerektirdiği bilgi ve iletişim teknolojileri, yabancı dil, fınansal okuryazarlık, problem çözme, eleştirel ve bilimsel düşünme, öğrenmeyi öğrenme, iletişim, liderlik, kariyer planlama ve iş arama gibi temel beceriler ile sanatsal ve sportif becerilere sahip olmalarına ortam sağlamak amacıyla Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine yönlendirmelerinin yapılması için aşağıdaki önlemlerin İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince alınması gerekli görülmektedir.

  1. Sektör    temsilcileri, il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkilileri, okul yöneticileri, rehber ve alan öğretmenleri ile veli ve öğrencilerin katılımları ile ortaokul son sınıf öğrenci ve velilerini bilgilendirmek amacıyla ulusal ve yerel televizyonlarda programlar yapılarak mesleki ve teknik eğitim tanıtılacaktır.
  2. Mesleki           ve Teknik Anadolu Liselerini tanıtıcı afiş ve broşürler hazırlanacak, dergi, gazete, pano ve billboardlar kullanılarak öğrencilerimizin ve velilerimizin bilgilendirilmeleri sağlanacaktır.
  3. İstihdama     yönelik olarak yörede ve ülke genelinde ihtiyaç duyulan meslek alanları, iş kollan, istihdam durumu, ücretler, iş imkanları, gelişmiş ve gelişme potansiyeli taşıyan sektörler ile üst öğrenim imkânları öğrenci ve ailelerine tanıtılacaktır.
  4. Öğrencilerin         alacakları mesleki ve teknik eğitimle ilgili yurt içinde ve yurt dışında ön lisans, lisans gibi akademik eğitim ve profesyonel çalışma imkânları hakkında bilgilendirilmesi sağlanacaktır.
  5. Sektörlerde            başarıları ile ön plana çıkan iş adamlarının kendi alanlarında öğrenci ve velilere rehberlikte bulunmaları bakımından birebir interaktif ortamda konferans, panel, seminer vb. yöntemlerle sunum yapmaları için ortamlar hazırlanacaktır.
  6. Mesleki            ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü internet sayfasında yer alan Mesleki ve Teknik Eğitim Tanıtım Filminin iliniz genelindeki tüm ortaokullarda ve liselerde düzenlenen etkinliklerde ilgili öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımıyla izlenmesi sağlanacaktır.Çok Önemli yatırımlar ve projelerle hızla büyüyen ülkemizin sürdürülebilir düzeyde nitelikli iş gücünü sağlayabilmesi için aynı hızda yetişmiş iş gücünü temin edebilmesi gerekmektedir.Bu nedenle mesleki ve teknik eğitim alan öğrenci sayısında artış sağlamaya yönelik çalışmaları son derece önemsediğimizi belirterek yapılan çalışmalara ait sayısal verilerin en geç 30 Eylül 2016 tarihine kadar Bakanlığımıza gönderilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim.

Ercan DEMİRCİ

Bakan a. Müsteşar Yardımcısı

02062016-06108689_sayfa_1-(copy).jpg02062016-06108689_sayfa_2-(copy).jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.