Meteoroloji'den günlük hava tahmini-haritalı

Meteoroloji'den günlük hava tahmini-haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile İç ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda sabah ve gece saatlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklind

HAVA SICAKLIĞI :Hava sıcaklığının kuzey ve batı kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor. Diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR :Rüzgarın; Batı kesimlerde kuzey yönlerden, doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz'in batı kıyıları, Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli (30-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinde Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde, akşam saatlerinde Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli (21 - 50 kg/metrekare) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'in batı kıyılarında kuzey yönlerden, Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-70 km/saat) olarak eseceği beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

    

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.