Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Hava durumu 15 Şubat 2018

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Hava durumu 15 Şubat 2018

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurtta hava durumu bugün şöyle.

Yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara'nın güneybatısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesiminin yüksekleri (Toroslar Mevkii) ile sabah saatlerinde Eskişehir ve Ankara çevreleri, öğle saatlerinde Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Yozgat ve Tokat çevreleri ile Ordu'nun iç kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması beklenen yağışların, Muğla il geneli ile İzmir ve Aydın'ın batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı meydana geleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney, güneydoğu kesimlerde doğu, Marmara ile Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzey ve batısı, Güney Ege kıyıları ile Çeşme çevrelerinde kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; bugün akşam saatlerinde Muğla il geneli ile İzmir ve Aydın'ın batı ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım riski, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; akşam ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

BALIKESİR °C, 12°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

EDIRNE °C, 10°C

Parçalı çok bulutlu

ISTANBUL °C, 11°C

Parçalı yer yer çok bulutlu

KIRKLARELI °C, 11°C

Parçalı çok bulutlu

EGE

Çok bulutlu, Kıyı Ege'nin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde Muğla il geneli ile İzmir ve Aydın'ın batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; öğle saatlerinden itibaren bölgenin güney kıyıları ile Çeşme çevrelerinde güney ve güneydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 10°C

Parçalı çok bulutlu

IZMIR °C, 14°C

Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde batı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

MANISA °C, 14°C

Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı

MUĞLA °C, 10°C

Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde il genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ

Çok bulutlu, bölgenin batısı ile sabah saatlerinde doğusunun iç kesimlerinin yükseklerinin (Toroslar Mevkii) yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 20°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzey ve yüksek kesimleri yağmurlu

ANTALYA °C, 19°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

BURDUR °C, 9°C

Çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yağmurlu

HATAY °C, 18°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Ankara ve Eskişehir çevreleri ile öğle saatlerinde Aksaray, Nevşehir, Kırşehir ve Yozgat çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA °C, 11°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmurlu

CANKIRI °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu

ESKISEHIR °C, 12°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmurlu

KAYSERİ °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu

DÜZCE °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu

KARABÜK °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu

ZONGULDAK °C, 13°C

Parçalı bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu, Orta Karadeniz kesiminin çok bulutlu, öğle saatlerinde Tokat çevreleri ile Ordu'nun iç kesimlerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunun iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

AMASYA °C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu

ARTVİN °C, 15°C

Az bulutlu

SAMSUN °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu

TRABZON °C, 14°C

Parçalı ve az bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, batısının yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ERZURUM °C, 2°C

Parçalı ve az bulutlu

HAKKARİ °C, 8°C

Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu

KARS °C, 2°C

Parçalı ve az bulutlu

MALATYA °C, 12°C

Parçalı yer yer çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı, batısının yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BATMAN °C, 14°C

Parçalı bulutlu

DIYARBAKIR °C, 13°C

Parçalı ve az bulutlu

GAZIANTEP °C, 14°C

Parçalı yer yer çok bulutlu

SIIRT °C, 11°C

Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu

DENİZLERDE HAVA

Marmara, Ege ve Doğu Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve bulutlu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinden sonra batısında 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla yağmurlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), öğle saatlerinden sonra 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, zamanla 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey Ege'de kuzeydoğudan, Güney Ege'de güneydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, batısı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinden sonra 5 ila 7 (40-60km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, zamanla Orta ve Doğu Akdeniz'de 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.