Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Hava durumu 31 Ocak 2018

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Hava durumu 31 Ocak 2018

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurtta hava durumu bugün şöyle.

Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kastamonu'nun kıyıları, Bartın ve Sinop çevrelerinin yağmur ve sağanak, Trabzon ve Rize'nin yüksek kesimleri ile Artvin, Gümüşhane, Bayburt, Ardahan ve Kars çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında, batı bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Doğu Karadeniz’de beklenen yağışların, akşam saatlerine kadar Rize’nin doğu ilçeleri (Çayeli, Pazar, Hemşin, Ardeşen, Fındıklı ve Çamlıhemşin) ve Artvin’in kuzey ilçelerinde (Arhavi, Borçka, Hopa, Kemalpaşa ve Murgul) kuvvetli (50-85 kg/metrekare) yağmur, 500 metre üzeri rakımlı kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden başta Doğu Karadeniz’i iç kesimlere bağlayan kara yollarında yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, ani sel, su baskını, heyelan, buzlanma ve don olayı, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

EDIRNE °C, 12°C

Az bulutlu

ISTANBUL °C, 11°C

Parçalı ve az bulutlu

KIRKLARELİ °C, 13°C

Az bulutlu

KOCAELI °C, 13°C

Parçalı ve az bulutlu

EGE

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 13°C

Az bulutlu

DENIZLI °C, 15°C

Az bulutlu ve açık

IZMIR °C, 17°C

Az bulutlu ve açık

MANISA °C, 16°C

Az bulutlu ve açık

AKDENİZ

Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Göller Yöresi'nde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ADANA °C, 16°C

Az bulutlu

ANTALYA °C, 20°C

Az bulutlu

HATAY °C, 15°C

Az bulutlu

MERSIN °C, 16°C

Az bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ANKARA °C, 9°C

Parçalı ve az bulutlu

CANKIRI °C, 9°C

Parçalı ve az bulutlu

ESKISEHIR °C, 11°C

Parçalı ve az bulutlu

KONYA °C, 9°C

Parçalı ve az bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Kastamonu'nun kıyı kesimleri, Bartın ve Sinop çevrelerinin yağmurlu, Kastamonu'nun iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BOLU °C, 8°C

Parçalı bulutlu

DÜZCE °C, 12°C

Parçalı bulutlu

KASTAMONU °C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kıyı kesimleri yağmur, iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ZONGULDAK °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile sabah saatlerinde Orta Karadeniz kıyı kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Rize'nin doğu ve Artvin'in kuzey kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

AMASYA °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu

SAMSUN °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmurlu

TOKAT °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu

TRABZON °C, 11°C

Çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı yağmurlu, iç ve yüksek kesimler karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DOĞU ANADOLU

Parçalı, kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Ardahan ve akşam saatlerinden itibaren Kars çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde don olayı ile birlikte kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ARDAHAN °C, 0°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

ERZURUM °C, -1°C

Parçalı ve çok bulutlu

KARS °C, 0°C

Çok bulutlu ve akşam saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı

MALATYA °C, 9°C

Parçalı bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DIYARBAKIR °C, 10°C

Az bulutlu ve açık

GAZIANTEP °C, 13°C

Az bulutlu ve açık

SANLIURFA °C, 13°C

Az bulutlu ve açık

SIIRT °C, 11°C

Az bulutlu ve açık

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, doğusu yağmurlu; Rüzgâr: Batı Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30km/sa), doğusunda 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinden sonra tamamında güney ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40km/sa); Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50km/sa), zamanla batısında 3 ila 5 (20-40km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Doğu Karadeniz'in doğusunda 2,0 ila 2,5m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli; Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi, sis anında zayıf.

EGE

Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30km/sa), ilk saatlerde kuzeyinde 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Az bulutlu; Rüzgâr: Doğu ve güneydoğu, doğusunda doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu; Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.