Meteoroloji'den 'kuvvetli yağış' uyarısı!26 Şubat 2019 Hava durumu

Meteoroloji'den 'kuvvetli yağış' uyarısı!26 Şubat 2019 Hava durumu

Yağışların öğle saatlerinden sonra Bingöl, Bitlis, Muş ve Hakkari çevreleri ile Ağrı'nın güney ilçeleri, Şırnak'ın doğu ilçeleri ve Van'ın güney ilçelerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aks

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Muğla, Denizli, Afyon, Isparta ve Eskişehir'in güney ilçeleri aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, Marmara'nın güneydoğusu, Karadeniz'in iç kesimleri Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Akdeniz'in yüksek kesimleri ve İç Anadolu'nun doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Bingöl, Bitlis, Muş ve Hakkari çevreleri ile Ağrı'nın güney ilçeleri, Şırnak'ın doğu ilçeleri ve Van'ın güney ilçelerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı, iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının Trakya'da 2 ila 4 derece artacağı, Güneydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların öğle saatlerinden sonra Bingöl, Bitlis, Muş ve Hakkari çevreleri ile Ağrı'nın güney ilçeleri, Şırnak'ın doğu ilçeleri ve Van'ın güney ilçelerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, çığ tehlikesi vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ağaç ve direk devrilmeleri, ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra doğusunun yağmurlu güneydoğusunun yer yer karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bölgenin doğu kesimlerinde yer yer pus hadisesi bekleniyor.

BURSA °C, 10°C

Parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmur ve karlakarışık yağmurlu

ÇANAKKALE °C, 8°C

Parçalı bulutlu

İSTANBUL °C, 8°C

Parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra doğusu yağmurlu

KIRKLARELI °C, 8°C

Parçalı bulutlu

EGE

Parçalı ve çok bulutlu Afyon, Denizli ve Muğla çevreleri sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. İç Ege'de yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu sabah saatlerinde yağmurlu

DENİZLİ °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu sabah saatlerinde yağmurlu

IZMIR °C, 13°C

Parçalı bulutlu

MANISA °C, 13°C

Parçalı bulutlu

AKDENİZ

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, İç kesimlerinin yükseklerinin karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve doğu yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

ADANA °C, 15°C

Çok bulutlu, sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 17°C

Çok bulutlu, sağanak yağışlı

BURDUR °C, 13°C

Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu

HATAY °C, 14°C

Çok bulutlu, sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğu kesimlerinin yağmur yer yer karla karışık yağmurlu, yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ANKARA °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu

CANKIRI °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu

KIRIKKALE °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu

KONYA °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur iç kesimlerinde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus hadisesi bekleniyor.

BOLU °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra karlakarışık yağmur ve kar yağışlı

DÜZCE °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu

SİNOP °C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu

ZONGULDAK °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur iç kesimlerde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

AMASYA °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu

ÇORUM °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu

SAMSUN °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu

TRABZON °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Ağrı'nın güney ilçeleri, Şırnak'ın doğu ilçeleri ve Van'ın güney ilçelerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın öğle saatlerinden sonra güneydoğu kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

ERZURUM °C, 0°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kar yağışlı

KARS °C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, öakşam saatlerinden sonra kar yağışlı

MUŞ °C, -2°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı

VAN °C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. yağışların güney ilçelerinde yer yer yoğun olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer pus hadisesi bekleniyor.

DIYARBAKIR °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

GAZIANTEP °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

SIIRT °C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

ŞANLIURFA °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DENİZLERDE HAVA

Ege ve Doğu Akdeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz’de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), doğusunda yer yer 4 ila 6 (30-50 km/sa), Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), batısında 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısında yer yer 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, akşamsaatlerinden sonra yağmurlu Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğu, zamanla kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, güneyi aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), zamanla 4 ila 6 (30-50 km/sa), Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, yer yer 3,0m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz’de doğu ve kuzeydoğu, zamanla kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), öğleden sonra 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Doğu Akdeniz’de doğu ve kuzeydoğu, yarın öğle saatlerinden sonra doğusunda güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), zamanla 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, doğusunda 2,0 ila 3,0m. Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın öğle saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (10-30 km/sa), akşam kuzeydoğudan 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 0,50 ila 1,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.