Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı!Hava durumu 5 Şubat 2019

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı!Hava durumu 5 Şubat 2019

Yağışların; gece saatlerinde Aydın, Muğla ve Antalya'nın batı kıyı kesiminde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (sel,su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz ile Eskişehir ve Konya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, gece saatlerinde Aydın, Muğla ve Antalya'nın batı kıyı kesiminde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olmak üzere yağmur ve sağanak, Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimler ile Batı Karadeniz ve Marmara'nın doğusunda gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi, iç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle doğu ve güneydoğu, Marmara'da kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege ve Batı Akdeniz'de yer yer kuvvetli; sabah saatlerinden itibaren Hatay kıyılarında, akşam saatlerinden sonra Aydın ve İzmir'in kıyı kesimleri ile Balıkesir ve Çanakkale'nin batı kesimlerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat), öğle saatlerinden sonra Muğla çevreleri ile Antalya'nın batı kesimlerinde kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-90 km/sa), gece saatlerinde Bodrum-Finike kıyı şeridinde kuvvetli fırtına (80-100 km/sa, zaman zaman 100 km/sa üzeri) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; gece saatlerinde Aydın, Muğla ve Antalya'nın batı kıyı kesiminde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (sel,su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Ege ve Batı Akdeniz'de yer yer kuvvetli esecek rüzgarın; sabah saatlerinden itibaren Hatay kıyılarında, akşam saatlerinden sonra Aydın ve İzmir'in kıyı kesimleri ile Balıkesir ve Çanakkale'nin batı kesimlerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat), öğle saatlerinden sonra Muğla çevreleri ile Antalya'nın batı kesimlerinde kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-90 km/sa), gece saatlerinde Bodrum-Finike kıyı şeridinde kuvvetli fırtına (80-100 km/sa, zaman zaman 100 km/sa üzeri) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel soba gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde güneyinin yağmur ve yer yer sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Rüzgarın, akşam saatlerinden sonra Balıkesir ve Çanakkale'nin batı kesimlerinde kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

BURSA °C, 20°C

Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde hafif yağmurlu

ÇANAKKALE °C, 15°C

Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

İSTANBUL °C, 13°C

Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu

KIRKLARELI °C, 15°C

Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu

EGE

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, gece saatlerinde Aydın ve Muğla çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, Güney Ege'nin kıyı kesiminde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Rüzgarın, akşam saatlerinden sonra Aydın ve İzmir'in kıyı kesimlerinde kısa süreli fırtına (50-70 km/saat), öğle saatlerinden sonra Muğla çevrelerinde kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-90 km/sa), gece saatlerinde Bodrum-Fethiye kıyı şeridinde kuvvetli fırtına (80-100 km/sa, zaman zaman 100 km/sa üzeri) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHISAR °C, 14°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde hafif yağmurlu

IZMIR °C, 21°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

MANISA °C, 21°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

MUĞLA °C, 19°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra bölgenin batı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, gece saatlerinde Antalya'nın batı kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, kıyı kesiminde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Göller Yöresinde yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, sabah saatlerinden itibaren Hatay kıyılarında kısa süreli fırtına (50-70 km/saat), öğle saatlerinden sonra Antalya'nın batı kesimlerinde kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-90 km/sa), gece saatlerinde Kaş-Finike arasındaki kıyı şeridinde kuvvetli fırtına (80-100 km/sa, zaman zaman 100 km/sa üzeri) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 20°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu

ANTALYA °C, 20°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra batı kesimleri, gece saatlerinde il genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların batı kıyı kesiminde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BURDUR °C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu

HATAY °C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde Eskişehir ve Konya çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ANKARA °C, 15°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu

CANKIRI °C, 15°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu

ESKISEHIR °C, 15°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde hafif yağmurlu

KONYA °C, 15°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde hafif yağmurlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

SİNOP °C, 15°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu

BOLU °C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu

DÜZCE °C, 22°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu

ZONGULDAK °C, 15°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA °C, 17°C

Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu

ÇORUM °C, 15°C

Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu

SAMSUN °C, 19°C

Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu

TRABZON °C, 17°C

Parçalı ve az bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ERZURUM °C, -3°C

Parçalı ve az bulutlu

KARS °C, 1°C

Parçalı ve az bulutlu

MUŞ °C, -5°C

Parçalı ve az bulutlu

VAN °C, 4°C

Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DIYARBAKIR °C, 13°C

Parçalı ve az bulutlu

GAZIANTEP °C, 12°C

Parçalı ve az bulutlu

SIIRT °C, 13°C

Parçalı ve az bulutlu

ŞANLIURFA °C, 14°C

Parçalı ve az bulutlu

DENİZLERDE HAVA

Güney Ege’de tam fırtına, Akdeniz’de fırtına, Kuzey Ege’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı, zamanla çok bulutlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz’de doğu ve kuzeydoğu, öğle saatlerinde batısı kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), yer yer 5 (40 km/sa), Doğu Karadeniz’de doğu ve güneydoğu, öğle saatlerinde doğusu kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, batısında yer yer 2,0m, Görüş: İyi.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), öğle ve akşam saatlerinde 3 ila 5 (20-40 km/sa), gece saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde Dalga: 0,5 ila 1,5m, gece 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, zamanla güneyi yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege’de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), zamanla 5 ila 7 (40-60 km/sa), Güney Ege’de doğu ve güneydoğudan kuzeyi 5 ila 7 (40-60 km/sa) zamanla yer yer 8 (75 km/sa), güneyi, 5 ila 7 (40-60 km/sa), öğle saatlerinden sonra 6 ila 8 (60-75 km/sa), gece saatlerinde 8 ila 10 (75-105 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, zamanla 4,0m, güneyi gece 5.0 ila 6.0m, Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtınada zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, batısı yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz’de güneyi sabah saatlerinden sonra 5 ila 7 (40-60 km/sa), açıkları öğle saatlerinden sonra 6 ila 8 (50-75 km/sa), Antalya Körfezi kuzeyli yönlerden 2 ila 4 (10-30 km/sa), Doğu Akdeniz’de doğu ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), doğusu sabah ve gece saatlerinde yer yer 8 (75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: Batı Akdeniz 3,0 ila 4,0m, Antalya Körfezi 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi, pus anında orta.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.