Meteoroloji'den sağanak uyarısı 13 Kasım Pazartesi yurtta hava durumu

Meteoroloji'den sağanak uyarısı 13 Kasım Pazartesi yurtta hava durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Ege Bölgesi ve Batı Akdeniz ile Edirne, Çanakkale, Eskişehir ve Ankara çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Ege Bölgesi ve Batı Akdeniz ile Edirne, Çanakkale, Eskişehir ve Ankara çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden sonra Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 Kg/m2), Muğla çevreleri ile Antalya'nın batısında kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 Kg/m2) olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın doğusu ile iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde 2 ila 4 derece artması ve mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, güneybatı kıyılarda yer yer kuvvetli (30-60 Km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI : Yağışların; akşam saatlerinden sonra Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 Kg/m2), Muğla çevreleri ile Antalya'nın batısında kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 Kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Edirne çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis bekleniyor.

EDIRNE °C, 20°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı

ISTANBUL °C, 18°C

Parçalı yer yer çok bulutlu

KOCAELI °C, 22°C

Parçalı bulutlu

TEKIRDAG °C, 17°C

Parçalı yer yer çok bulutlu

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kıyı kesimlerinin, akşam saatlerinden sonra bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden sonra Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 Kg/m2), Muğla çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 Kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHISAR °C, 17°C

Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden sonra hafif sağanak yağışlı

DENIZLI °C, 20°C

Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

IZMIR °C, 20°C

Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MUGLA °C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden sonra kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 Kg/m2) olması bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Antalya'nın batı kıyılarının, akşam saatlerinden sonra Batı Akdeniz'in sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya'nın batısında kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 Kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz kıyılarında güney yönlerden kuvvetlice (30-60 Km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 26°C

Parçalı bulutlu

ANTALYA °C, 24°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde batı kıyıları ile akşam saatlerinden itibaren il genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden sonra batı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 Kg/m2) olması bekleniyor.

ISPARTA °C, 15°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

MERSIN °C, 25°C

Parçalı bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Eskişehir ve Ankara çevreleri ile Konya'nın batı kesimlerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

ANKARA °C, 16°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden sonra hafif sağanak yağışlı

ESKISEHIR °C, 14°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden sonra hafif sağanak yağışlı

KAYSERI °C, 19°C

Parçalı bulutlu

KONYA °C, 18°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden sonra batı kesimleri hafif sağanak yağışlı

BATI KARADENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

BOLU °C, 16°C

Parçalı yer yer çok bulutlu

KASTAMONU °C, 16°C

Parçalı yer yer çok bulutlu

SINOP °C, 19°C

Parçalı yer yer çok bulutlu

ZONGULDAK °C, 20°C

Parçalı yer yer çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

RIZE °C, 22°C

Parçalı bulutlu

SAMSUN °C, 23°C

Parçalı bulutlu

TOKAT °C, 20°C

Parçalı bulutlu

TRABZON °C, 22°C

Parçalı bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

AGRI °C, 13°C

Az bulutlu ve açık

ERZURUM °C, 13°C

Az bulutlu

MALATYA °C, 18°C

Parçalı ve az bulutlu

VAN °C, 12°C

Az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

DIYARBAKIR °C, 19°C

Parçalı ve az bulutlu

GAZIANTEP °C, 19°C

Parçalı bulutlu

MARDIN °C, 18°C

Parçalı ve az bulutlu

SANLIURFA °C, 22°C

Parçalı ve az bulutlu

DENİZLERDE HAVA

Güney Ege ile Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Karadeniz: Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), öğle saatlerinden sonra doğusu 3 ila 5 (20-40 km/sa); Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5m, Orta ve Doğu Karadeniz 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

MARMARA

Marmara: Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Güney ve güneydoğudan, akşam saatlerinde kuzeyi kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,0m Görüş: İyi.

EGE

Ege: Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde güneyi kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Kuzey Ege'de güney ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), öğle saatlerinden sonra 4 ila 6 (30-50 km/sa), Güney Ege'de güney ve güneydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), akşam saatlerinde güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, akşam saatlerine kadar güneyi 2,0 ila 3,0m; Görüş: İyi, yağış anında orta; kuvvetli yağış anında zayıf.

AKDENİZ

Akdeniz: Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de doğu ve güneydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), sabah saatlerinde Antalya Körfezi kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa); Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), batısı ile akşam saatlerinde geneli 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Van Gölü: Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan, zaman zaman kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.