Meteoroloji'den yağmur uyarısı! 4 Ocak Perşembe yurtta hava durumu

Meteoroloji'den yağmur uyarısı! 4 Ocak Perşembe yurtta hava durumu

Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Amasya, Tokat ve Çorum çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Amasya, Tokat ve Çorum çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya'nın kıyı ilçeleri (Kumluca, Kemer, Konyaaltı, Aksu, Manavgat, Alanya, Gündoğmuş ve Gazipaşa), Adana, Mersin'in doğu ilçeleri (Tarsus, Çamlıyayla) ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli(51-75 kg/m2), Muğla, Mersin, Adıyaman ile İzmir ve Aydın'ın kıyı, Burdur’un güney ilçelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, zamanla Marmara, Ege, İç Anadolu, Akdeniz ve Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ve Akdeniz kıyılarında kuvvetli (30-50 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Antalya'nın kıyı ilçeleri (Kumluca, Kemer, Konyaaltı, Aksu, Manavgat, Alanya, Gündoğmuş ve Gazipaşa), Adana, Mersin'in doğu ilçeleri (Tarsus, Çamlıyayla) ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli(51-75 kg/m2), Muğla, Mersin, Adıyaman ile İzmir ve Aydın'ın kıyı, Burdur’un güney ilçelerinde kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, yerel su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, deniz üzerinde su hortumu oluşumu vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyı kesiminde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (deniz ulaşımında aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda sisve pus bekleniyor.

EDIRNE °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

ISTANBUL °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif yağmurlu

KIRKLARELI °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

KOCAELI °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve gece saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde bölge geneli ile akşam Kıyı Ege ve güney kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde İzmir ve Aydın kıyı kesimi ile Muğla çevrelerinde kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de akşam saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHISAR °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif yağmurlu

DENIZLI °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

IZMIR °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, öğle saatlerinde kıyılarında yer yer kuvvetli (21-50 Kg/m2) olacak.

MUGLA °C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, öğle saatlerinde yer yer kuvvetli (21-50 Kg/m2) olacak.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Antalya'nın kıyı ilçeleri (Kumluca, Kemer, Konyaaltı, Aksu, Manavgat, Alanya, Gündoğmuş ve Gazipaşa), Adana, Mersin'in doğu ilçeleri (Tarsus, Çamlıyayla) ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli(51-75 kg/m2), Mersin, Kahramanmaraş ve Burdur'un güney ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

ADANA °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların il genelinde kuvvetli ve çok kuvvetli(51-75 kg/m2) olması bekleniyor.

ANTALYA °C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Antalya'nın kıyı ilçeleri (Kumluca, Kemer, Konyaaltı, Aksu, Manavgat, Alanya, Gündoğmuş ve Gazipaşa) kuvvetli ve çok kuvvetli olması bekleniyor.

HATAY °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MERSIN °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, Tarsus ve Çamlıyayla'da kuvvetli ve çok kuvvetli(51-75 kg/m2), il merkezi ve batısında kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde kuzeydoğu kesimlerde yer yer karla karışık yağmur şeklinde diğer yerlerde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Doğusunda yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmurlu

CANKIRI °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmurlu

ESKISEHIR °C, 7°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, saatlerinde hafif yağmurlu

KONYA °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmurlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde bölge genelinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif yağmurlu

DÜZCE °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve gece saatlerinde hafif yağmurlu

KASTAMONU °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif yağmurlu

ZONGULDAK °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz'in iç kesimlerinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı yağmurlu

SAMSUN °C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu

TOKAT °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmurlu

TRABZON °C, 18°C

Parçalı bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Kars ve Ardahan dışında bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, sabah ve akşam saatlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzey ve doğusunda yer yer buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ERZURUM °C, -2°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde kar yağışlı

KARS °C, -1°C

Parçalı ve çok bulutlu

MALATYA °C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

VAN °C, 3°C

Parçalı bulutlu, gece saatlerinde hafif kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Adıyaman çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

DIYARBAKIR °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

GAZIANTEP °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

SANLIURFA °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

SIIRT °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DENİZLERDE HAVA

Batı Akdeniz'de kuvvetli fırtına, Güney Ege'de fırtına, Kuzey Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa); Doğu Karadeniz'de güney ve güneydoğudan 3 ila 5, öğle saatlerinde sonra 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi.

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgâr: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa); Güney Ege'de güney ve güneydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa), akşam saatlerinden sonra kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60km/sa) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, güneyinde 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de güney ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), akşam saatlerinden sonra doğu ve güneydoğudan 7 ila 9 (75-90km/sa); Doğu Akdeniz'de güney ve güneydoğu, batısında kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, zamanla batısında 3,0 ila 4,0m, Görüş: Orta, fırtına anında zayıf.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: :Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu; Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.