Meteoroloji'den yoğun kar yağışı uyarısı! 25 Ocak Perşembe yurtta hava durumu

Meteoroloji'den yoğun kar yağışı uyarısı! 25 Ocak Perşembe yurtta hava durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurtta hava durumu bugün şöyle.

Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İstanbul, Afyonkarahisar, Kastamonu, Ankara, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Güneydoğu Anadolu’nun doğusu, Elazığ, Şırnak ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli yağmur, Konya, Karaman, Niğde, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Bitlis ve Muş çevrelerinde yoğun kar şeklinde olmak üzere genellikle karla karışık yağmur ve kar, Akdeniz ile Doğu Karadeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege ve İç Anadolu’nun batısında kuzey yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa), Güney Ege ve Batı Akdeniz’de kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 km/sa zaman zaman 80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Marmara, Ege ve İç Anadolu'nun batısında kuvvetli (50-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Niğde, Konya, Karaman, Erzurum ve Muş çevreleri ile Adana, Mersin, Tunceli, Bingöl ve Elazığ'ın yüksek kesimlerinde görülecek olan kar yağışının yoğun (20-50 cm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Mardin, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Bingöl, Siirt, Şırnak ve Şanlıurfa çevrelerinde görülecek olan yağışların kuvvetli (20-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

FIRTINA UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Kuzey Ege ve İç Anadolu’nun batısında kuzey yönlerden Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına (50-70 km/sa) şeklinde, Güney Ege ve Batı Akdeniz’de Fırtına ve zaman zaman Kuvvetli Fırtına (50-70 km/sa zaman zaman 80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, bölgenin doğusu ile İstanbul çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (50-70 Km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

EDIRNE °C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu

ISTANBUL °C, 6°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve yer yer hafif kar yağışlı

KIRKLARELİ °C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu

KOCAELI °C, 4°C

Çok bulutlu, aralıklı hafif kar yağışlı

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Afyonkarahisar çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzeyinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (50-70 Km/sa), güneyinde fırtına (60-80 km/sa.) şeklinde esmesi bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, -2°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlı

AYDIN °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu

DENIZLI °C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu

IZMIR °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; sabah ve öğle saatlerinde Mersin ve Adana'nın yüksek kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

ADANA °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, sabah ve öğle saatlerinden sonra yüksek kesimleri yoğun kar yağışlı

ANTALYA °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

K.MARAŞ °C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

MERSIN °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, sabah ve öğle saatlerinden sonra yüksek kesimler yoğun kar yağışlı

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, güney ve doğusu ile Ankara, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah ve öğle saatlerinde Konya, Karaman ve Niğde çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA °C, 1°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlı

ESKISEHIR °C, -1°C

Parçalı ve çok bulutlu

KONYA °C, -3°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı, yağışların sabah ve öğle saatlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

SİVAS °C, -2°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge geneli ile zamanla doğu kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BOLU °C, -3°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlı

KASTAMONU °C, -3°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

SINOP °C, 4°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

ZONGULDAK °C, 3°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinin yağmurlu, diğer yerlerin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

RIZE °C, 3°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur, iç kesimleri kar yağışlı

SAMSUN °C, 4°C

Çok bulutlu, aralıklı karlakarışık yağmur ve kar yağışlı

TOKAT °C, 0°C

Çok bulutlu, aralıklı hafif kar yağışlı

TRABZON °C, 5°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur, iç kesimleri kar yağışlı

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Erzurum, Erzincan, Muş ve Bitlis çevrelerinde yoğun kar, Tunceli, Bingöl ve Elazığ çevrelerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ARDAHAN °C, -2°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

ERZURUM °C, 1°C

Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı

MALATYA °C, 4°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu

VAN °C, 6°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu ve aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin doğusu ile Şanlıurfa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BATMAN °C, 8°C

Çok bulutlu ve kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DIYARBAKIR °C, 8°C

Çok bulutlu ve kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

GAZIANTEP °C, 7°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

SANLIURFA °C, 9°C

Çok bulutlu ve kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DENİZLERDE HAVA

Güney Ege'de kuvvetli fırtına, Marmara, Kuzey Ege ve Batı Akdeniz'de fırtına, Batı Karadeniz ve Doğu Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), ilk saatler 5 ila 7 (40-60 km/sa), doğusu 3 ila 5 (20-40 km/sa); Doğu Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısında 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, doğusu yağmurlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa), akşam saatlerinden itibaren 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 2,5 ila 3,5m, Görüş: Orta.

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu, Rüzgâr: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60km/sa), güneyi 6 ila 8 (50-75 km/sa), Güney Ege'de kuzeydoğudan 7 ila 9 (75-90 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 3,0 ila 4,0m, güneyinde 4,0 ila 5,0m; Görüş: Orta, fırtınada zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı; Rüzgâr: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa), akşam saatlerinden itibaren 5 ila 7 (40-60km/sa), Doğu Akdeniz'de güney ve güneydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), yer yer 5 ila 7 (40-60 km/sa) , batısı kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), yer yer 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 2,0 ila 3,0m, batısı 4,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu ve kar yağışlı; Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.