Meteoroloji'den yoğun kar yağışı uyarısı!7 Aralık 2017 yurtta hava durumu

Meteoroloji'den yoğun kar yağışı uyarısı!7 Aralık 2017 yurtta hava durumu

Yapılan son tahminlere göre : Batı ve Doğu Karadeniz ile Ordu, Erzurum, Kars, Ardahan, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak ve Siirt çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yapılan son tahminlere göre : Batı ve Doğu Karadeniz ile Ordu, Erzurum, Kars, Ardahan, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak ve Siirt çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların ; Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Siirt çevrelerinde yağmur ve sağanak,yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar olmak üzere bu akşam saatlerinden itibaren Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur, iç kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güneyi ve doğusu, İç Ege ve İç Anadolu'da yer yer sis ve pus meydana geleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Batı Karadeniz kıyılarında güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli yer yer fırtına (40-75 Km/saat), Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında kuvvetli (30-50 Km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; Bu akşam saatlerinden itibaren Trabzon, Rize ve Artvin'in iç kesimlerinde yoğun kar yağışı (20 cm. ve üzeri) şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Bu akşam saatlerinden itibaren Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-75 Km/saat), Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-50 Km/saat) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu, doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin güney ve doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

EDIRNE °C, 12°C

Parçalı ve az bulutlu

ISTANBUL °C, 11°C

Parçalı bulutlu

KIRKLARELI °C, 11°C

Parçalı bulutlu

SAKARYA °C, 9°C

Parçalı yer yer çok bulutlu

EGE

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 6°C

Parçalı ve az bulutlu

DENIZLI °C, 9°C

Parçalı ve az bulutlu

IZMIR °C, 15°C

Parçalı ve az bulutlu

MANISA °C, 12°C

Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bu sabah saatlerinde bölge genelinde kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor

ADANA °C, 15°C

Parçalı bulutlu

ANTALYA °C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu

HATAY °C, 10°C

Parçalı bulutlu

MERSIN °C, 15°C

Parçalı bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ANKARA °C, 4°C

Parçalı bulutlu

CANKIRI °C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu

ESKISEHIR °C, 3°C

Parçalı bulutlu

KONYA °C, 4°C

Parçalı bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, bugün (Perşembe) bölge genelinin hafif olmak üzere aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda hafif yağmur , iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

BOLU °C, 3°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı hafif kar yağışlı

DÜZCE °C, 8°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı hafif kar yağışlı

SİNOP °C, 10°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, hafif olmak üzere aralıklı yağmurlu

ZONGULDAK °C, 10°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, hafif olmak üzere aralıklı yağmur ve yüksekleri yer yer karla karışık yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Ordu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların ; Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere bu akşam saatlerinden itibaren Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur, iç kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın ; kuzey batılı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-75 Km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

ARTVİN °C, 2°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, kıyılarında yağmurlu,iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı. Yağışların bu akşam saatlerinden itibaren kıyılarında kuvvetli yağmur, iç kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

ÇORUM °C, 4°C

Parçalı yer yer çok bulutlu

SAMSUN °C, 12°C

Parçalı yer yer çok bulutlu

TRABZON °C, 8°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı. Yağışların bu akşam saatlerinden itibaren kıyılarında kuvvetli yağmur, yükseklerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde Bitlis, Van, Şırnak ve Hakkari ile akşam saatlerinden itibaren Erzurum, Kars ve ardahan çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM °C, -5°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı

KARS °C, -7°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı

MALATYA °C, 3°C

Parçalı yer yer çok bulutlu

VAN °C, -2°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde aralıklı kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde Siirt çevrelerinin aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bu sabah saatlerinde bölgenin batısında kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli ( 30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

DIYARBAKIR °C, 5°C

Parçalı ve çok bulutl

GAZIANTEP °C, 7°C

Parçalı yer yer çok bulutlu

SANLIURFA °C, 9°C

Parçalı yer yer çok bulutlu

SIIRT °C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu

DENİZLERDE HAVA

Orta ve Doğu Karadeniz'de kuvvetli fırtına, Doğu Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, orta ve doğusu yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), doğusu 6 ila 8 (50-75 km/sa), öğleden sonra güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa) yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Orta ve Doğu Karadeniz' de 4,0 ila 5,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtınada zayıf.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) öğleden sonra 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, Görüş: İyi.

EGE

Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgâr: Kuzey Ege'de güney ve güneybatıdan, güneyi güneydoğudan 2 ila 4 (1030 km/sa), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), öğleden sonra kuzeyi güneybatıdan 2 ila 4 (20-40 km/sa), güneyi 4 ila 6 (30-50 km/sa) öğleden sonra 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m Güney Ege'nin güneyi 1,5 ila 2,5m Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), öğleden sonra 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan, doğusu kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa) öğleden sonra 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m doğusu sabah 2,0 ila 3,0m Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu ve kar yağışlı, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeybatıdan, doğusu kuzeydoğudan 2 ila 4 yer yer 5 (10-30 yer yer 40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,50 ila 0,75m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.