Meteorololojiden yoğun kar uyarısı! Hava durumu 9 Ocak 2019

Meteorololojiden yoğun kar uyarısı! Hava durumu 9 Ocak 2019

Doğu kesimlerdeki kar yağışlarının Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yoğun olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Çığ tehlikesi, buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; doğu kesimlerdeki genellikle kar, Doğu Karadeniz kıyıları ile Şanlıurfa çevrelerinde yağmur şeklinde görülecek yağışların akşam saatlerinden itibaren ülkemizi terk etmesi bekleniyor. Kar yağışlarının Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yoğun olacağı tahmin ediliyor. Akşam saatlerinden itibaren ülkemizin, batı kesimlerinden başlayarak Orta Akdeniz’den gelen ılık ve yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor. Akşam ve gece saatlerinde Marmara’nın kuzey ve batısı, Kıyı Ege ile Antalya ve Manisa çevrelerinde görülecek sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların gece saatlerinden itibaren İzmir, Muğla, Çanakkale ile Aydın ve Balıkesir’in batı ilçelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın akşam saatlerinden sonra Kıyı Ege ve Marmara'da güney yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Marmara ve Ege'de 3 ila 6 derece artacağı, İç Anadolu'nun doğusu ve doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, akşam saatlerinden sonra Kıyı Ege ve Marmara'da kuvvetli ve zaman zaman kuvvetli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Doğu kesimlerdeki kar yağışlarının Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yoğun olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Çığ tehlikesi, buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların gece saatlerinden itibaren İzmir, Muğla, Çanakkale ile Aydın ve Balıkesir’in batı ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

FIRTINA UYARISI: Rüzgarın akşam saatlerinden sonra Kıyı Ege ve Marmara'da güney yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kuvvetli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra batı, gece saatlerinde sonra kuzey ve batı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra Çanakkale çevreleri ile Balıkesir'in batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde bu sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

BURSA °C, 5°C

Parçalı zamanla çok bulutlu

ÇANAKKALE °C, 9°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İSTANBUL °C, 8°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu

KIRKLARELI °C, 6°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmurlu

EGE

Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra kıyı kesimleri ile gece saatlerinden sonra Manisa çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren İzmir, Muğla çevreleri ile Aydın'ın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, -2°C

Parçalı zamanla çok bulutlu

IZMIR °C, 9°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

MANISA °C, 7°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı

MUĞLA °C, 5°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı zamanla batı kesimleri çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Antalya çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ADANA °C, 11°C

Parçalı bulutlu

ANTALYA °C, 11°C

Parçalı az bulutlu, gece saatlerinden sonra çok bulutlu ve sağanak yağışlı

BURDUR °C, 3°C

Parçalı zamanla çok bulutlu

HATAY °C, 10°C

Parçalı bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı az bulutlu, sabah saatlerinde doğusu ile akşam saatlerinden sonra batı kesimlerinin çok bulutlu, sabah saatlerinde Sivas çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKSARAY °C, -3°C

Parçalı bulutlu

ANKARA °C, -2°C

Parçalı az bulutlu, akşam saatlerinden sonra çok bulutlu

CANKIRI °C, -2°C

Parçalı az bulutlu, akşam saatlerinden sonra çok bulutlu

ESKISEHIR °C, 0°C

Parçalı az bulutlu, akşam saatlerinden sonra çok bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı, akşam saatlerinden sonra yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BARTIN °C, 4°C

Parçalı bulutlu, gece saatlerinde çok bulutlu

BOLU °C, -2°C

Parçalı bulutlu, gece saatlerinde çok bulutlu

DÜZCE °C, 2°C

Parçalı bulutlu, gece saatlerinde çok bulutlu

ZONGULDAK °C, 4°C

Parçalı bulutlu, gece saatlerinde çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Ordu ve Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur; iç kesimlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor.

AMASYA °C, 0°C

Parçalı bulutlu

ARTVİN °C, 2°C

Çok bulutlu, kıyıları yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı, akşam saatlerinden sonra parçalı bulutlu

SAMSUN °C, 5°C

Parçalı bulutlu

TRABZON °C, 7°C

Çok bulutlu ve yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı; akşam saatlerinden sonra parçalı bulutlu

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin kar yağışlı, akşam saatlerinden sonra parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Kuzey ve doğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ELAZIĞ °C, 1°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı, akşam saatlerinden sonra parçalı bulutlu

ERZURUM °C, -2°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı, akşam saatlerinden sonra parçalı ve az bulutlu

KARS °C, -3°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı, akşam saatlerinden sonra parçalı ve az bulutlu

MUŞ °C, -2°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı, akşam saatlerinden itibaren parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde kuzey ve doğu kesimleri ile Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinde yağmur ve karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

DIYARBAKIR °C, 4°C

Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı, akşam saatlerinden itibaren parçalı bulutlu

GAZIANTEP °C, 3°C

Parçalı ve az bulutlu

SIIRT °C, 3°C

Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı, akşam saatlerinden itibaren parçalı bulutlu

ŞANLIURFA °C, 6°C

Çok bulutlu ve yağmurlu, öğle saatlerinden sonra parçalı ve az bulutlu

DENİZLERDE HAVA

Sabah saatlerinde Doğu Karadeniz’in doğusu, Doğu Akdeniz’in batısı ve açıklarında; öğle saatlerinden sonra Ege’de; gece saatlerinde Marmara ile Batı Karadeniz’de fırtına; akşam saatlerinden sonra Ege açıklarında kuvvetli fırtına bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde doğusu ile gece saatlerinde batısı yağmurlu; Rüzgâr: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatı, akşam saatlerinden sonra güneydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), gece saatlerinde batısında 6 ila 8 (50-75 km/sa); Doğu Karadeniz'de güney ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa); sabah saatlerinde batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), doğusunda batı ve güneybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısında 1,5 ila 2,5m; sabah saatlerinde Doğu Karadeniz’in doğusunda, gece saatlerinde Batı Karadeniz’in batısında 3,0 ila 4,0m; Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı; Rüzgâr: Güney yönlerden 4 ila 6 (30-50 km/sa), gece saatlerinde güneybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,0m, gece saatlerinde 2,5 ila 3,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf.

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışlar akşam saatlerinden sonra kuvvetli; Rüzgar: Kuzey Ege’de güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), öğle saatlerinden sonra güneydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa); akşam saatlerinden sonra açıkları güneybatıdan 7 ila 9 (75-90 km/sa); Güney Ege’de güney ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), öğle saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/sa), akşam saatlerinden sonra güneybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa), gece saatlerinde açıklarında 7 ila 9 (75-90 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, öğle saatlerinden sonra 3,0 ila 4,0m açıklarında 4,0 ila 5,0m; Görüş: İyi, yağış ve fırtına anında zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, gece saatlerinde Batı Akdeniz sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgâr: Batı Akdeniz’de batı ve kuzeybatı, akşam saatlerinden sonra doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa); Doğu Akdeniz’de kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), batısı ile açıkları sabah saatlerinde batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, sabah saatlerinde Doğu Akdeniz’in batısı ile açıklarında 3,0 ila 4,0m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu ve kar yağışlı, akşam saatlerinden itibaren parçalı bulutlu; Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.