MHP Kurultayı canlı yayın kaç delege geldi neler oluyor?

MHP Kurultayı canlı yayın kaç delege geldi neler oluyor?

MHP'de kritik gün bugün. MHP Çağrı Heyeti tarafından ilan edilen MHP Tüzük Kurultayı bugün Ankara Büyük Anadolu Oteli’nde gerçekleşiyor. MHP Kurultayı'na kaç delege geldi, MHP kurultayı tüzük değişiyor mu soruları bugün yanıt bulacak.

MHP'de kritik gün bugün. MHP Çağrı Heyeti tarafından ilan edilen MHP Tüzük Kurultayı bugün Ankara Büyük Anadolu Oteli’nde gerçekleşiyor. MHP Kurultayı'na kaç delege geldi, MHP kurultayı tüzük değişiyor mu soruları bugün yanıt bulacak.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin görevlendirdiği Çağrı Heyeti’nin organize ettiği tüzük kurultayını tanımayarak, 10 Temmuz’da Ankara Arena Spor Salonu’ndaki düzenlenecek kurultayı işaret etti. Bahçeli, kurultayın yasal olmadığını ileri sürdü.

12.20SALT ÇOĞUNLUK SAĞLANDI

MHP Tüzük Kurultayı'nın toplanması için gerekli olan delege sayısına ulaşıldığı bilgisi geliyor. MHP Tüzük Kurultayı'nın toplanması için delege sayısının salt çoğunluğu gerekiyordu. 

Kurultay'da yeterli sayı olan noter onaylı 594 delegeye ulaşıldığı açıklanırken, 900 delege sınırının aşılması bekleniyor.

11.40BAHÇELİ MHP GENEL MERKEZİ'NDE

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 6. Olağanüstü Büyük Kongre'ye ilişkin gelişmeleri buradan takip edeceği öğrenildi. Öte yandan, bir grup partili de olağanüstü kongreyi, MHP Genel Merkezi'nin girişindeki televizyondan takip ediyor.

11.15SİNAN OĞAN'DAN AÇIKLAMA

Sinan Oğan, MHP Genel Merkezi'nin yapacağı hamlelere karşı delegelerin salona noter tespitiyle giriş yaptığını açıkladı. 

MUHALİFLER AYRILDI MI?

Kurultay konularını konuşmak için iftar daveti vardı. Meral hanım işleri nedeniyle katılamadı. Kim ayrı tutmak isterse kendini ülkücüler onu cezalandırır. Birliği kurmak için bu kurultaya geldik. Gün birlik günüdür.

11.00AYRI AYRI OTURDULAR

Kongre salonunda Meral Akşener'i destekleyenler bir tarafta, 'Güç Birliği' hareketine katılan adayları destekleyenler ise ayrı bir tarafta oturuyor. 

10.15AKŞENER VE AYDIN SALONDA

Genel Başkan adaylarından Meral Akşener ve Koray Aydın, 10.15 sıralarında salona girdi. Akşener ve Aydın sloganlar eşliğinde karşılandı. 

09.30İLK GELEN İSİM ÜMİT ÖZDAĞ OLDU

Kurultay salonuna ilk gelen Genel Başkan Adalı Ümit Özdağ oldu. 09.32'de gelen Özdağ ile birlikte Yusuf Halaçoğlu da salona giriş yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.