MHP’de muhalifler yeni parti kuracak mı?

MHP’de muhalifler yeni parti kuracak mı?

MHP Genel Başkan Adayları adına açıklama yapan Koray Aydın, yeni parti kurulacağı iddialarını yalanladı.

MHP’li Genel Başkan Adayları, Sinan Oğan, Koray Aydın, Meral Akşener ve Ümit Özdağ’ın 10 Temmuz’da yapılması planlanan olağanüstü kongreye giden yolların Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından ihtiyati tedbir yoluyla kapanması dolayısıyla yeni yol haritasını çizmek üzere Anadolu Otel’de bir araya geldi. Toplantı sonrası muhaliflerin ortak açıklamasının sözcülüğünü MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın yaptı. Aydın, "Yeni imza toplanmasıyla ilgili haberler var, bu konuyu da kendi aramızda müzakere ediyoruz. Bunun canlı tutulması ve takip edilmesi konusunda da yine kendi aramızda bir müzakere oluşturduk. Bu süreci de ileride bir araya gelerek sonuçlandıracağız" diye konuştu. Aydın, imza toplama süreci ile hukuki sürecin birbiriyle bir bağlantısı olmadığını belirterek, bunun ayrı bir süreç olduğunu daha önce toplanan imza içeriğiyle aynı olmadığını söyledi.

YENİ PARTİ KURACAKLAR MI ?

Bir gazetecinin yeni bir partinin kurulup kurulmayacağını sorması üzerine Aydın, "Öyle bir şey yok, onu sizden duyuyoruz" diye cevap verdi.

BAHÇELİ’YE CEVAP

"Sayın Genel Başkan ’Ayıklanma Mevsimi’ ifadesini kullandı. Sizlere destek veren delegeleri dahi kapsayacağı yönünde açıklamalar yapıldı. Siz ne söylemek istersiniz?" sorusuna ise Aydın, "Bir ayağa kalkış hareketi var. MHP’ye gönül veren insanların partinin geleceğine el koyma konusunda bir kararlılıkları var. Bu tür söylemler bu duruşla çelişir, partiyi yönetenlere de bir faydası olmaz. Dolayısıyla böyle bir şeyin olması ihtimalini çok kuvvetli görmüyoruz ama böyle bir şeyin düşünülmesi halinde de bunlara teslim olacak insanlar da değiliz. Biz gereğini yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.