MHP'li Yalçın: Danışıklı dövüş değil

MHP'li Yalçın: Danışıklı dövüş değil

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında yaptığı erken seçim çağrısının "danışıklı dövüş" olmadığını söyledi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yalçın, "Erken seçim çağrısının daha önceden AK Parti ile görüşülmüş konu değil. Bu bir danışıklı dövüş değil" şeklinde konuştu.

MHP'nin cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine sağlam bir şekilde geçilmesini istediğini, bu nedenle Bahçeli'nin bu çağrıyı yaptığını söyleyen Semih Yalçın, şunları dile getirdi: ''Pazartesi başkanlık divanında bu konunun görüşüldüğünü ve karara bağlandığını söyleyen Yalçın, Bahçeli'nin milletvekilleriyle Kızılcahamam' kampında yaptığı toplantıda da kısmen bu konuyu görüştüğünü ve nabız tuttuğunu belirtti. Yalçın "1,5 yıl seçim için uzun bir yol ve bir yol kazası ihtimali sözkonusu olduğundan bizim bu konuda endişelerimiz olduğunda yerel seçimden önce genel seçimlerin yapılması yönünde bir karara vardık"

Karşılıklı anlaşılarak alınmış bir karar olmadığını söyleyen Semih Yalçın, "Cumhurbaşkanı ya da başbakan ile görüşülmedi. Biz bir teklif yaptık, 316 milletvekili bulunun iktidar partisi ve cumhurbaşkanı karar verecek. Sürecin gidişatı ile alakalı endişelerimiz vardı. Ülkenin menfaatleri için yeni sistemin de oturması için 26 Ağustos'u telaffuz ettik" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.