Millet İttifakı'nda pazarlık kızıştı

Millet İttifakı'nda pazarlık kızıştı

Yerel seçimlere 21 büyükşehirde birlikte hareket etme kararı alan CHP ve İYİ Parti, işbirliğini genişletme adına ilçeleri de masaya yatırdı

İki parti arasında bir süre önce başlayan görüşmeler devam ederken başta Ankara, İstanbul ve İzmir'de bazı ilçeler üzerinden yoğun bir pazarlığın yaşandığı kulislere yansıdı.

Edinilen bilgiye göre CHP, Ankara'da oy potansiyelinin düşük olduğu Haymana, Şereflikoçhisar, Evren, Akyurt, Çamlıdere, Çubuk, Kahramankazan, Pursaklar,Beypazarı ve Nallıhan'ın bulunduğu 10 ilçeyi İYİ Parti'ye bırakmayı teklif etti.

CHP'in bu önerisinin İYİ Parti cephesinde yeterli görülmediği öne sürülüyor. Kulislere İYİ Parti'nin CHP'den, MHP'li başkanların yönettiği Etimesgut ve Polatlı'da da aday göstermemesini talep ettiği iddia ediliyor.

CHP'nin kalesi olarak bilinen İzmir'de ise Kiraz, Torbalı ve Tire ilçe belediyelerin İYİ Parti'ye bırakabileceği konuşuluyor.

Ancak CHP'nin İzmir ve İstanbul'un herhangi bir ilçesinde 'aday çıkarmamasına sıcak bakmadığı belirtiliyor.

İlçeler üzerinden pazarlığa oturan iki partinin Ocak ayının ilk yarısında ortak bir formül üzerinde anlaşabileceği iddia ediliyor.

Selçuk Böke - Türkiye

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.