Milli Eğitim Müdürüne "Cumhurbaşkanı'na Hakaret"ten Soruşturma

Milli Eğitim Müdürüne "Cumhurbaşkanı'na Hakaret"ten Soruşturma

Zonguldak Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Kapıcı hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı

Yerel Pusula gazetesinde yer alan habere göre, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kapıcı, Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapılan Eğitim Bölgesi Müdürler Kurulu Toplantısı’na iki dakika geç kalan 7 kişinin savunmasını istedi.

Valilik oluru ile başlatılan savunma işlemi için 7 okul müdürüne resmi yazı gönderildi ve müdürlerin 7 gün içinde savunma yapmaları istendi. Savunma istenen okul müdürler arasında Zonguldak Eğitim Bir Sen eski Başkanı Saadettin Dede de bulunuyordu.

“REİSÇİYSEN SORUN YOK…”

Habere göre, Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Kapıcı ile Saadettin Dede’nin müdürlük binasında tartıştı.

Kapıcı’nın “Savunmanı yaptın mı?” sözleriyle başlayan tartışma uzadı. Kapıcı, konuşmasının bir bölümünde “Reisçi oldun mu her şey yolunda sıkıntı yok. Adamlar Erdoğan’ı neredeyse imanın yedinci şartı gibi görüyor” dediği iddia edildi.

Müdür vekili Murat Kapıcı'nın Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Kapıcı hakkında 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçundan kamu davası açılmasını talep etti.

BAKANLIKTAN SORUŞTURMA

Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'nca da müfettiş görevlendirilerek, soruşturma başlatıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.