Millileri unuttular!

Millileri unuttular!

Euro 2012 grup elemelerinde kritik Kazakistan ve Avusturya maçlarına çıkacak olan A Milli Takımımız kendi kendine çalışıyor, şike iddiaları nedeniyle dağılan motivasyonlarını yine kendileri toplamaya çalışıyor.

A Milli Takımımız Euro 2012’nin kritik eşiğinde Kazakistan ve Avusturya ile iki önemli sınava çıkacak. Futbolun üzerindeki kara bulutlardan sıyrılıp, biraz olsun yüzümüzün gülmesini dilediğimiz bir dönemde, federasyonda onlarca yönetici var ama ay-yıldızın yanında düne kadar bir kişi bile yoktu.
Şike ve teşvik iddiaları nedeniyle moralleri bozulan, karşılaşmalara motive olmakta güçlük çeken oyuncuları bir an önce ayağa kaldırmak için belki de her zamandan daha fazla mesai harcaması düşünülen Futbol Federasyonu yönetiminden çıt çıkmadı. Milli Takımlar sorumlusu Cüneyt Tanman dün ilk kez futbolcuların yanına geldi. Kampın ilk gününde otele uğrayan yöneticiler Milliler’e uzak durmayı tercih etti.
Estonya ile oynanan hazırlık maçı öncesinde bile millilerin yanına gelerek futbolcuları ayaklandırmak isteyen yöneticilerin, Kazakistan sınavından önce ortalarda görünmemesi şike iddialarına bağlandı. Özellikle Fenerbahçe’nin Avrupa dışında kalmasıyla devam eden süreç nedeniyle açıklama yapmak istemeyen yöneticilerin bu yüzden medyayla buluşmak istemedikleri vurgulandı.

Olumsuz etki
2013 UEFA U-21 Avrupa Şampiyonası Eleme Turu grup maçında deplasmanda Liechteinstein ile karşılaşacak olan Ümit Milli Takımımız dün Zürih’e gitti. Ümit Milli Takım olarak iki maçı da kazanarak ülke insanını mutlu etmek istediklerini belirten Teknik Direktörü Raşit Çetiner, “Resmi maçlarımız başladı. Hem Liechteinstein hem de İrlanda’yla iki maç oynayacağız. Gruptan çıkmayı planlıyoruz. Bu planlarımız içerisinde bu iki maçı kazanmak da var” diye konuştu.


4-3-3 sistemi değişecek mi?
Estonya ile oynanan hazırlık maçında 4-3-3’ü deneyen A Milli Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink’in, Kazakistan karşısında yeniden 4-4-2’ye dönme planları yaptığı ifade edildi.
4-3-3 düzeninden istediği sonucu alamayan tecrübeli teknik adamın, bundan dolayı ikili forvete dönebileceği belirtildi. Mutlak kazanma zorunluluğu bulunan maça golcü olarak Kazım-Burak ikilisini düşünen Hollandalı çalıştırıcının savunmada oldukça sıkıntılı olduğu görülüyor.
Sol ayak bileğinde birinci derece burkulma tespit edilen Cenk Tosun ile sakatlığı bulunan Gökhan Zan dünkü idmana katılmazken, iki futbolcunun da Kazakistan maçında oynamasının zor olduğu ifade edildi. Servet Çetin ise fizyoterapistle birlikte sabah ve akşam takımdan ayrı özel çalışma yaptı. Milli oyuncu bugün takımla birlikte antrenmana katılabilecek.

 Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.