Mirası 10 senede tükettiler!

Mirası 10 senede tükettiler!

2000'de UEFA ve Süper Kupa'yı alıp, dünya sıralamasında 1 numaraya yükselen Galatasaray şimdi 192. sıraya inerken Avrupa'ya bile gidemiyor

Avrupa, Lig derken, Türkiye Kupası’na da veda eden Galatasaray düşüşünü sürdürdü. 7 sezon sonra Avrupa kupalarına katılamama tehlikesi yaşayan Sarı-Kırmızılılar, 2000’de zirve yapmıştı. O yıl Fatih Terim yönetiminde üst üste 4. şampiyonluğunu kazanan Aslan, UEFA kupası’nı da müzesine götürmüştü.

EN BÜYÜK KUPAYI ALDI

Terim sonrası göreve gelen Lucescu ile Süper Kupa’yı da alan Galatasaray, Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu’nun (IFFHS) değerlendirmesinde dünya sıralamasında birinciliği elde etmişti. IFFHS’nin son değerlendirmesinde Cim-Bom, 89 punla 192’nci sıraya indi.

11 PUANI KAPATMASI ŞART

Büyük ümitlerle başladığı yeni sezonda ilk olarak Avrupa Ligi’nde Karpaty’yle 2-2’nin rövanşında deplasmanda 1-1 berabere kalarak play-off turunda veda eden Galatasaray, bitime 11 hafta kala, kendisinden 11 puan önde 4. sırada yer alan Kayseri’yi geçemezse, Avrupa Ligi’ne katılamayacak.

star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.