Mısır'da Ordu Darbe Karşıtlarına Ateş Açtı

Mısır'da Ordu Darbe Karşıtlarına Ateş Açtı

İsmailiye kentinde "Gazap Cuması" gösterilerine katılan darbe karşıtlarına ateş açılması sonucunda en az 12 kişi öldü.

Mısır'da Mursi taraftarları bugün başta başkent Kahire olmak üzere birçok kentte "Öfke Cuması" adıyla gösteriler düzenliyor. Kahire'de, İsmailiye'de ve Dimyat'ta darbe karşıtlarına ateş açıldı. İsmailiye'de 4, Dimyat'ta 8 ölü olduğu belirtiliyor.

Müslüman Kardeşler'in "Öfke Cuması" adını verdiği yürüyüş nedeniyle başkent Kahire'de güvenlik önlemleri arttırıldı.

İki gün önce olağanüstü hal ilan eden Mısır'daki geçici hükümet, polise "kendilerini ve kilit önem taşıyan devlet kurumlarını korumak amacıyla" gerçek mermiyle ateş açma izni verdi. Kahire sokaklarında zırhlı araçlarla yoğun güvenlik önlemleri alındığı gözlemleniyor.

12 ÖLÜ

İsmailiye kentindeki "Öfke Cuması" gösterilerine katılan darbe karşıtlarına ateş açılması sonucu en az 4 kişi hayatını kaybetti. Dimyat kentinde de 8 göstericinin öldüğü belirtiliyor. Kahire'nin batısında Giza'daki bir caddede darbe karşıtlarının gerçekleştirdiği yürüyüş sırasında da göstericiler üzerine ateş açıldı.

KAHİRE'DE DE ATEŞ AÇILDI

Mısır'ın başkenti Kahire'de darbe karşıtlarının toplandığı Ramses Meydanı'nda eylemcilerin üzerine gerçek mermilerle ateş açıldığı iddia edildi.

BİBER GAZI KULLANILIYOR

Uluslararası haber ajansı Reuters da, Kahire'de Mursi taraftarlarına biber gazıyla müdahale edildiğini ve silah sesleri duyulduğunu aktardı.

MURSİ KARŞITLARI DA TOPLANIYOR

Ulusal Kurtuluş Cephesi ve Temerrüt gibi Mursi karşıtı gruplar da karşı gösteri çağrısı yaptı. Ülke genelinde mahalleleri ve kiliseleri koruma çağrısı yapanlar da var.

Geçtiğimiz Çarşamba günü 638 kişinin yaşamını yitirdiği katliama benzer olayların yaşanmasından endişe ediliyor.

38 FARKLI YÜRÜYÜŞ

Mısır'da "Darbeye Karşı Koalisyon", ülkede yaşanan katliamları protesto etmek için "Öfke Cuması" adıyla Kahire, Giza ve El-Kalyubiyye'de 38 farklı yürüyüş düzenleneceğini duyurdu.

Koalisyondan yapılan yazılı açıklamada, Cuma namazının ardından başlayacak yürüyüşe katılan göstericilerin Kahire'deki Ramses Meydanı'nda bir araya geleceği belirtilmişti.

Mısır'ın diğer kentlerinde de Cuma namazından sonra "milyonluk yürüyüşler" adı altında protesto gösterileri düzenlenleniyor.

 

Haber: Mısır'da Ordu Darbe Karşıtlarına Ateş Açtı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.