Molla Kasım'dan Elif Çakır'a Mektup

Molla Kasım'dan Elif Çakır'a Mektup

Pazartesi günü Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile bir röportaj yaptım. Nabi Hoca ile yaptığımız mülakatta Molla Kasım’ın da kulaklarını çınlattık.

Molla Kasım’dan mesaj var

Pazartesi günü Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile bir röportaj yaptım. Nabi Hoca ile yaptığımız mülakatta Molla Kasım’ın da kulaklarını çınlattık. Nabi Hoca, Molla Kasım’ı özlediğini söyleyince... Ben de ‘Molla Kasım’la karşılaşır mıyız, çıkar mı karşımıza ummadığımız anda’ falan diye derinden bir iç geçirmiştim ki kısa bir mektup aldım kendisinden:

molla kasım

“Muharrire kızım, yevmî ceridenizin bugünkü nüshasına efkâr-ı umumiyenin gösterdiği alakayı, Maarif Vekili Beyefendiye hamlettiğinizi işittim. İşin doğrusu şudur: Senelerden beri ‘Muhterem üstadımız, mütebahir mollamız nerelerde kaldı?’ diyerekten yolumuzu gözleyen binlerce muhibbimiz, o birinci sahifedeki tasvirinizi görünce cûş-u hûruşa gelerek gazata bayilerine koşuşturmuşlar. Vesselam.

Hamiş: O tasviri çizen ressam beyefendiye de lütfen hatırlatınız: Bendenizin boyu Maarif Vekili Beyefendi’den üç karış uzundur, neye öyle gayr-i mütenasip (yani öyle ters orantılı) çizmiş, anlayamadım. Teessüf ederim.”

Anlayacağınız. Molla Kasım yine Molla Kasımlığını yapmış. O kadar taltife rağmen eleştirecek bir şeyler bulmuş. 

Olsun. 

Başımızın üstüne. 

Velhasıl bu kısa mektup dahi, bu kadar gerilim, siyasetin yüzünün bu kadar asık olduğu şu dönemde yüzümüzü gülümsetmeye yetti. 

Molla Kasım deşifre dahi olsa, işte bu yüzden yazmalı... 

Elif Çakır / Karar

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.