Muammer Yıldız Bu Kurumları Kime Ayırdı

Muammer Yıldız Bu Kurumları Kime Ayırdı

Türk Eğitim Sen İstanbul 9 Nolu Şube Başkanı Enver DEMİR Normu boş Olduğu halde ilan edilmeyen kurumlarla ilgili olarak " Bu kurumları yandşalarınıza mı ayırdınız" diye sordu.

İstanbul MEM münhal kurum müdürlükleri  listesini  yayınladı. Yıllardır,çalışmış çabalamış,sınava girerek atamaya yeterli puan almış,ucube bir atama yönetmeliğine ve mülakat rezaletlerine  rağmen,heyecanla açık kurumların ilanını bekleyen okul müdür adayları gibi bizde listeleri incelediğimizde, Şubemizin çalışma alanı içinde bulunan İlçelerin bir kısmında açık ilan edilmemiş kurumların olduğunu tesbit ettik. Bu kurumlar la ilgili bir araştırma yaptığımızda, bunların açık ilan edilmemesiyle ilgili makul bir gerekçenin olmadığını gördük.

Bu kurumlardan biri olan; Esenyurt Halk Eğitim Merkezinin  5 yıldır faaliyet gösterdiği ve bu zaman zarfında kurumun faaliyetlerini sürdürdüğü biliniyor. Geçmiş dönemlerde bu kurumla ilgili  bakanlık nezdinde yaptığımız girişimler sonucunda, kurumun normunun belirlenmediği bilgisi verilmiş. Sanırsınız ki; devletin böyle bir kurumu yok. 5 yıldır bu kurumda devletin memuru çalışmaz, idarecisi, öğretmeni devletten maaş almaz gibi düşünülebilir. Ancak; hiç te öyle değil,burası 5 yıldır, vatandaşa hizmet ediyor,vatandaşa belge veriyor.

Bir başka İlçede, Beylikdüzünde bulunan Atatürk Öğretmen Evi de bir yıla yakın süredir faaliyette. Konaklamanın yapıldığı, yemekli-yemeksiz toplantıların, düğün-nişan gibi kalabalık törenlerin yapıldığı ciddi bir katma değerin ortaya çıktığı bir kurum.Kurum Müdürlüğü ve Müdür Yardımcılığı normu bakanlıkça onaylanmış, açık  ilan edilmeye engel bir durum yok ama burası açık ilan edilmemiş.

Büyükçekmece  Gürpınar 80 Yıl Spor Lisesi, Büyükçekmece Ayşe Erken Kız Anadolu İmam Hatip  Lisesi ve Küçükçekmece Altınşehir İlkokulu da aynı şekilde norm tahsisleri yapılmış,atamaya engel durumları görünmüyor.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu konuda bir hata yapmış ve bu hatadan dönerek, atama yönetmeliği doğrultusunda bu kurumları ve diğer ilçelerde bu şekilde bulunan kurumları açık ilan ederse diyecek bir sözümüz yok. Ancak; bu kurumlar, her türlü dalavere ve kayırmacılığa rağmen yine de atanamayacak olan yandaşlara ayrılıyorsa, o zaman bize de şunu sorma görevi düşüyor.

”Bu yapılan haksızlık-hukuksuzluktur, rezalettir.

Emeğe saygısızlık, hatta hırsızlıktır.”

Bu rezalete kimler ortak olacak ?

Türk Eğitim - Sen olarak yetkililere bu konuda emsal teşkil edecek yargı kararlarını da hatırlatarak, hukuki süreç dahil, her türlü mücadelenin ortaya konulacağını duyuruyoruz. 

Enver DEMİR
Türk Eğitim- Sen İstanbul
9 Nolu Şb.Bşk

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.