Mücadele olmadan kazanım olmaz

Mücadele olmadan kazanım olmaz

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sorunlarla başa çıkmanın yolunun örgütlü mücadeleden geçtiğini belirterek, “Gücümüz örgütlülüğümüz, örgütlülüğümüz güvencemizdir.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sorunlarla başa çıkmanın yolunun örgütlü mücadeleden geçtiğini belirterek, “Gücümüz örgütlülüğümüz, örgütlülüğümüz güvencemizdir. Üyeye, ülkeye ve yerküreye ilişkin kazanım üretme gayretimiz hız kesmeden devam edecektir. Her mücadele başarılı olmayabilir ama unutulmamalı ki başarılan her şey bir mücadelenin sonucudur. Çaba harcamaktan, ter akıtmaktan, mücadele vermekten asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Ali Yalçın, Ankara 1 No’lu Şube’nin düzenlediği işyeri temsilcileri toplantısına katıldı. Eğitim gündemine ve sendikal çalışmalara ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantının açılışında konuşan Yalçın, işyeri temsilciliğinin önemine işaret ederek, “İşyeri temsilcilerimizin teşkilatımıza emekleri, örgütlü gücümüze gayretleri inkâr edilemez. Yorulmadan, bıkmadan, kimseye boyun eğmeden benimsediği dava uğruna durmadan çalışmasını bilen işyeri temsilcilerimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İşyeri temsilcilerinin, bulundukları kurumlarda sendikanın görünen yüzü olduğunu ifade eden Yalçın, “İşyeri temsilcilerimiz, sendikamızın kuruluş felsefesinde yer alan düşüncenin yaygınlaşmasını sağlayarak, varlıkları ve fikirleriyle sendikal çalışmalara yeni bir boyut katarlar” şeklinde konuştu.

Kimseyi değerlerinden, inancından, renginden, kültüründen dolayı ötekileştirmeyen bir anlayışa sahip olduklarını kaydeden Yalçın, insanları farklılıklarıyla birlikte kucakladıklarını söyledi. Medeniyet değerlerimizi gözetenlerin, onların yaşatılması için mücadele verenlerin, başkasının huzursuzluğuyla dertlenenlerin yerinin Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olduğunun altını çizen Yalçın, sendikacılığın ötesinde icraata da imza attıklarını, günümüz dünyasında kendilerini Türkiye’yle sınırlamalarının mümkün olmayacağını, sendikacılık anlayışları gereği insanlığı ilgilendiren her konunun kendilerini de ilgilendirdiğini ifade etti.

Kazanım üretme gayretimiz devam edecek

Özelde üyelerini, eğitim çalışanlarını genelde ise bütün insanlığı ilgilendiren konuların ilgi alanlarına girdiğine dikkat çeken Yalçın, “Bizler, insanlık değerlerini merkeze alan bir anlayışla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Üyelerimizin özlük hakları kadar insanlığın sorunları da ilgi alanımızdadır. Bizler kendimizi sadece bulunduğumuz yerle sınırlayacak anlayışa sahip olanlardan değiliz. Dünyanın neresinde olursa olsun, mazlum ve mağdurların her zaman sesi olmaya, mağduriyetlerin giderilmesi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Çünkü haksızlık karşısında susmamayı emreden bir inancın mensuplarıyız. Kuruluş felsefemiz, özgürlükleri ve demokrasiyi savunmak, mağdura ve mazluma el uzatmaktır. Gücümüz örgütlülüğümüz, örgütlülüğümüz güvencemizdir Üyeye, ülkeye ve yerküreye ilişkin kazanım üretme gayretimiz hız kesmeden devam edecektir” diye konuştu.

Sorunlarla başa çıkmanın yolunun örgütlü mücadeleden geçtiğini kaydeden Yalçın, şöyle devam etti: “Her mücadele başarılı olmayabilir ama unutulmamalı ki başarılan, kazanılan her şey bir mücadelenin sonucudur. Sendika olarak, çalışmaktan, çaba harcamaktan, mücadeleden hiç vazgeçmedik. Kurum İdari Kurulu’ndan Toplu Sözleşme’ye, davalardan eylemlere, ikili ilişkilerden uluslararası diplomasiye her zeminde üyeye, ülkeye ve insana kazandırmanın peşinde olduk. Başarılı da olduk. Başörtüsü yasağının kaldırılması, Milli Güvenlik Dersi’nin müfredattan, apoletin sınıftan çıkarılması, nöbet ücretinin gelmesi de ek ders ücretinin artması da sınav ücretlerinde adaletsizliğin son bulması da terimizin, mücadelemizin sonucudur.”

Sözler tutulmalı, beklentiler bir an evvel karşılanmalıdır

Ali Yalçın, verilen sözlerin tutulması, beklentilerin bir an önce karşılanması çağrısında bulundu. Yalçın, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun öğretmene destek kanunu olarak tanımlamasını sağlayacak bir içerikle yürürlüğe girmesi; 3600 ek göstergenin kapsamının daha fazla kamu görevlisini mutlu edecek şekilde genişletilmesi, meslek grupları bazlı değil, memnuniyet katsayısını artıracak, tüm kamu görevlileri için beklentiyi karşılayacak bir çalışma yapılması, daha fazla gecikmeden 3600 vaadinin yerine getirilmesi yönündeki çabalarının devam edeceğini dile getirdi.Eğitim-Bir-Sen Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Yüksel Haşlak’ın da bir konuşma yaptığı toplantıda işyeri temsilcileri eğitimi konusunda sunumlar yapıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.