Müdür Yard. Sorunu Devam Ediyor

Müdür Yard. Sorunu Devam Ediyor

Müdür Yardımcılığı Sorunu Devam Ediyor

Görev süresi biten fakat Danıştay İDDK kararı gereğince yeniden görevlendirilme yapılamayacak olması sebebiyle görev süresi dolan müdür yardımcıları ile müdür başyardımcılarının durumu hala netlik kazanmadı.

Şöyle ki; okulların tamda öğrenci kayıtları, TEOG tercihleri, ÖSYM işlemleri, öğretmen yer değiştirme işlemleri, yatılılık işlemleri, norm kadro belirleme işlemleri ve okulun eğitim öğretime hazırlanacağı dönemde yeni bir kaosla karşılaşılacağı için görevde kalmaları hemen herkes tarafından kabul edilen bir durumdu. 

Bu sorunu gören Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri 25 Haziran 2015 tarihi itibariyle aşağıdaki açıklamayı yaptı: 

"Yönetmelikte söz konusu yargı kararı doğrultusunda yeni bir düzenleme yapılana kadar müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı görevlendirilmelerine ilişkin herhangi bir işlem yapılması mümkün olmayacaktır.

Bu çerçevede, oluşacak yönetim boşluğunun önüne geçilerek eğitim-öğretim hizmetlerinde herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi bakımından, Yönetmelikte yargı kararı doğrultusunda yeniden yapılacak düzenlemeye göre görevlendirilecek müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarının göreve başlayacakları tarihe kadar, mevcut müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarından da yararlanılarak bu görevlerin aksatılmadan yürütülmesi gerekmektedir."

BU AÇIKLAMA SORUNU ÇÖZMÜYOR

MEB'in geçtiğimiz hafta yaptığı kısa açıklamadan 1 hafta sonra yapabildiği üstteki açıklama, 4 yıllık görev süresi dolan Müdür Yardımcılarının sorununu çözmekten uzak görünüyor. 

Bu açıklamada, 4 yıllık görev süresi dolan müdür yardımcılarının görevlerine devam edeceğinin açık  ve net bir şekilde ifade edilmesi gerekiyordu. 

Ancak yazıda bu 4 yıllık süreye hiç değinilmediği gibi, görev süresi dolan müdür yardımcılarına değinilmemiş, sadece mevcut yönetmeliğe göre yeni görevlendirme yapılamayacağı açıklanmıştır. 

MEB DAHA AÇIK OLMALI

MEB, 4 yıllık görev süresi dolan müdür başyardımcıları ve müdür yardımcılarının, yönetmelikte yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar görevlerine devam etmesi gerektiğini düşünüyorsa, bunu açık bir dille anlatmalı. Lafı dolandırmadan, ipe un sermeden, hangi işlemlerin yapılacağını madde madde yazmalı. 

İşte MEB'e önerimiz olan yapılması gereken açıklama:

"1. MEB Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinde düzenleme yapılıncaya kadar, mevcut yönetmeliğe göre 4 yıllığına yeni müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı görevlendirmesi yapılmayacaktır. 

2. Kurumlarında 12 Haziran 2015 tarihi itibariyle, 4 yıllık görev süresi dolan müdür başyardımcıları ve müdür yardımcılarının görevleri, yönetmelikte yapılacak düzenlemeye kadar devam edecektir. Bu yöneticilerin görevleri 12 Haziran 2015 tarihinde sona erdiğinden, ek ders vb. mağduriyetlerin yaşanmaması bakımından Valiliklerce gerekli tedbir alınacak, bu yöneticiler için 6 aylık geçici görevlendirmeler yapılacaktır."

MEB tarafından yukarıdaki şekilde açıklayıcı ve çözüm getirici bir yazı çıkmadığı sürece, 4 yıllık görev süresi dolan müdür başyardımcıları ve müdür yardımcılarının sorunları devam edecektir. 

Nitekim illerden gelen duyumlar, bizim bu endişemizi destekler mahiyettedir. 

İllerde farklı uygulamalar yapılmaktadır. 

Teoman Yalçın

www.turkiyeegitim.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum