Müdür Yardımcılarının Durumu Ne Olacak ?

Müdür Yardımcılarının Durumu Ne Olacak ?

Milli Eğitim Bakanlığında görev yapan müdür yardımcılarının durumu ne olacak ?

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü , Danıştay İDDK verilen yürütmeyi durdurma kararı sonrasında müdür yardımcılarıyla ilgili il müdürlüklerine resmi bir açıklama gönderdi.

Yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenecek yeni yönetici görevlendirme yönetmeliği ve bu yönetmelik kapsamında görevlendirme yapılıncaya kadar 4 yıllığına değil; Görev süresi dolan müdür yardımcıları yada idarece belirlenecek kişiler arasından 6 aylığına Valilikler tarafından yönetici görevlendirilmesi yapılabilecektir.  

4 YILLIK GÖREV SÜRESİ DOLAN MÜDÜR YARDIMCILARI

Yürürlükte olan MEB Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğine göre, 4 yıllık görev süresi dolan müdür yardımcıları hiçbir işleme gerek kalmaksızın kanun gereği öğretmen olmaktadır. Görev süresi dolan müdür yardımcılarının görevlerine devam etmesi, idarece 6 aylığına yapılacak geçici görevlendirme ile mümkün olmaktadır.

İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün yayınlamış olduğu resmi yazıda görev süresi sona eren idarecilerin devam ettirileceği noktasında bir netlik yoktur.

Bakanlığın yayınlamış olduğu resmi yazıda , görev süresi dolan idareciler yada idare tarafından teklif edilecek kişiler 6 aylık süreyle görevlendirilecektir anlamı çıkmaktadır.  

Burada kamu yönetimi genel esasları ve eğitim-öğretimin aksamaması bakımından, yeni kişiler yerine, mevcut müdür başyardımcılarının ve müdür yardımcılarının görevlendirilmesi daha uygun olacaktır. 

MÜDÜR YARDIMCISI ATAMALARI İPTAL EDİLECEK Mİ ?

Danıştay İDKK tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararına göre , müdür yardımcılığı görevlendirmelerinde hiçbir kriter aranmadan ve duyuru yapılmadan tesis edilen yönetmelik hükmünün yürütmesi durdurulmuştur.

Milli Eğitim Bakanlığı, hukuk müşavirliğinden görüş aldıktan sonra müdür yardımcılığı ile ilgili işlem tesis edeceğini açıklamıştır.  

Sendikalardan Eğitim İş , Eğitim-Sen ve Türk Eğitim-Sen; müdür yardımcılığı atamalarının tamamının iptal edildiği yönünde açıklamalarda bulunmaktadır.  

MÜDÜR YARDIMCILARI İÇİN ESASTAN KARAR BEKLENECEK

Bakanlık tarafından bu konuda net bir açıklama yapılmadı.

Milli Eğitim Bakanlığının önündeki açmaz ise sadece yürütmeyi durdurma kararına göre yapılacak iptal işleminden sonra, MEB'in davayı esastan kazanması durumunda iptal edilen tüm atamalar yeniden yapılmak zorunda kalacaktır.  

Danıştay müdür yardımcıları ile ilgili esastan karar vermediği için Bakanlık şu anda sessizliğini korumakta ve işlem tesis etmemektedir.  

Bugüne kadar MEB tarafından yapılan uygulamalar incelendiğinde; müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı atamalarının iptal edilmeyeceği, Mahkemece esastan verilecek olan kararın bekleyeceğini düşünmekteyiz. 

Konuyla ilgili Bakanlık tarafından bu hafta içerisinde resmi bir açıklama yapılması bekleniyor...

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum