Müdür yardımcısı görevlendirmede, müdür inhası ne demek?

Müdür yardımcısı görevlendirmede, müdür inhası ne demek?

Müdür yardımcılarını müdür mü seçecek?, Eğitim kurumlarına müdür yardımcısı görevlendirmesi için yapılacak sınavı takiben, görevlendirme işlemleri sırasında müdürlerin bir etkisi olacak mı?

MEB, 20 Mart 2016 tarihinde müdür başyardımcısı/müdür yardımcısı sınavı düzenleyeceğini duyurmuştur.

Ancak bazı yönetici adayı ziyaretçilerimiz, görevlendirmeler sırasında okul müdürünün inha yetkisinden bahsedildiğini belirtmekte ve sınav sonuçlarının tek başına yeterli olup olmayacağını sormaktadır.

Müdür yardımcılığı sınavı sonrasında, boş normlara nasıl görevlendirme yapılacağı yönetmelikte şu şekilde yazmaktadır:

"MADDE 24 - (1) Müdür başyardımcısı ve/veya müdür yardımcısı olarak görevlendirilmek üzere başvuruda bulunan adaylar, puan üstünlüğüne göre tercihleri de dikkate alınarak eğitim kurumu müdürünün inhası ve il milli eğitim müdürünün teklifi üzerine valinin onayı ile müdür başyardımcısı veya müdür yardımcısı olarak görevlendirilir."

Yönetmeliğin bu maddesinde yazan inha, sadece şekli bir unsurdan ibarettir. Bu hüküm 637 sayılı KHK'dan aynen alınmıştır. KHK hükmü şu şekildedir: "(8) ...Müdür Başyardımcısı ve Yardımcıları ise Okul veya Kurum Müdürünün inhası ve İl Milli Eğitim Müdürünün teklifi üzerine Vali tarafından dört yıllığına görevlendirilir."

Bir kez daha belirtecek olursak, müdür yardımcılığı ve başyardımcılığına sadece yazılı sınav sonuçlarındaki puan ve tercih üstünlüğüne göre görevlendirme yapılacaktır. Bunun dışındaki açıklamalara itibar etmemek gerekmektedir.

 
Memurlar.Net - Özel

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum