Müdüre ayakkabısını fırlatan rehber öğretmenin cezası belli oldu!

Müdüre ayakkabısını fırlatan rehber öğretmenin cezası belli oldu!

Ayakkabısını çıkararak müdüre fırlatan kızgın rehber öğretmenin aldığı disiplin cezasının Danıştay kararına yansıyan serencamını açıklamaya çalışalım

Rehber öğretmeni ayakkabı fırlatacak kadar kızdıran neydi?

Danıştay 12. Dairesi'nin 2019/3720 E., 2020/4138 K. No.'lu Kararı'nda ilginç bir olaya şahit oluyoruz. Öğrencilere rehberlik etsin diye görev yapan öğretmen nasıl bir ruh haline girmişse kendine hakim olamayarak kızdığı müdüre ayakkabı fırlatıyor. Gelin de şaşırmayın.

Kararda şu ifadelere yer verilmiştir: İzmir ili, ... ilçesi, ... Anadolu Lisesi'nde rehber öğretmen olarak görev yapan davacının, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 125/D-(d) maddesi uyarınca bir yıl kademe ilerlemesinin durdurulması cezası ile cezalandırılmasına, 1.derecenin 4. kademesinde olması nedeni ile brüt aylığından 1/4 kesinti yapılmasına ilişkin İzmir Valiliği İl Milli Eğitim Disiplin Kurulu'nun... tarihli... karar sayılı işleminin iptaline karar verilmesi istenilmiştir.

İdare Mahkemesi'nce, Danıştay 12. Dairesi'nin 09/11/2017 tarihli ve E:2016/6577, K:2017/5399 sayılı bozma kararına uyularak; soruşturma raporu, ifadeler ve eki belgelerin incelenmesi neticesinde, davacının Rehberlik Yürütme Kurulu toplantısında okul müdürüne "haysiyetsiz, şerefsiz şeklinde" ifadeler kullandığı ve "ayakkabısını çıkararak müdüre fırlattığı" iddialarının sübuta erdiği, "Amirine veya maiyetindekilere karşı küçük düşürücü veya aşağılayıcı fiil ve hareketler yapmak" fiilini işlediği gerekçesiyle dava konusu işlem hukuka uygun bulunarak davanın reddine karar verilmiş, Danıştay da bu kararı onamıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.