Mühendislik Sınavına Teknik Öğretmen Adayları da Girebilmelidir

Mühendislik Sınavına Teknik Öğretmen Adayları da Girebilmelidir

Mühendislik Tamamlama Sınavına Teknik Öğretmen Adayları da Girebilmelidir

Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 06.06.2013 tarihli kararı uyarınca, ÖSYM tarafından Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Giriş Sınavı gerçekleştirilecek. Ancak söz konusu sınava ilişkin kılavuz ve bu kapsamdaki başvuru şartları incelendiğinde, “Kılavuzda belirlenen programlardan mezun olarak ‘teknik öğretmen’ unvanını kazanmış olanların başvurabilecekleri” hüküm altına alınmıştır.

Sınava başvuru süresinin 17.06.2013 tarihinde sona ereceği dikkate alındığında, bu sürenin yükseköğretim kurumlarının akademik takvimleri ile uyuşmadığı, söz konusu son başvuru tarihi itibarıyla yükseköğretim kurumlarının sınav süreçlerini tamamlamadığı görülmektedir. Halen final ya da bütünleme sınavı gerçekleştiren veya gerçekleştirmiş olsa bile son sınıf öğrencilerini mezun edecek şekilde sınav ve sair işlemleri tamamlamayan çok sayıda yükseköğretim kurumu bulunmaktadır.

Sınav tarihinden sonra sınav sonucunun belli bir geçerlilik süresi bulunan başta KPSS olmak üzere, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen benzer nitelikli diğer sınavlarda, sınavın geçerlik süresi içerisinde mezun olabilecek durumda olan adayların da söz konusu sınavlara başvurabilecekleri hüküm altına alınmışken, teknik öğretmen adaylarının bu haktan mahrum bırakılmalarının izahı mümkün değildir.

Mevcut düzenleme, halen yükseköğretim kurumlarının son sınıflarında okuyan ve 2013 yılı itibarıyla mezun olabilecek durumda olan teknik öğretmen adayları yönünden, yükseköğretim kurumlarının sınav ve mezuniyet takvimlerinin ÖSYM sınav tarihi ile uyuşmaması nedeniyle, kendi iradeleri dışındaki işlemler yüzünden hak kaybına uğramalarına sebebiyet verecektir.

Bu nedenle, YÖK’e yazılı müracaatta bulunarak, Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Giriş Sınavı (2013-Mühendislik Tamamlama) Kılavuzu’nda, sınavın geçerlik süresi içerisinde mezun olabilecek durumda olan adayların da söz konusu sınava başvurabileceği yönünde düzenleme yapılmasını istedik. 

Yazıyı Görüntülemek İçin Tıklayınız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.