Musa Akkaş: Onursuz Kaftanlar Giymeyeceğiz, Giydirmeyeceğiz

Musa Akkaş: Onursuz Kaftanlar Giymeyeceğiz, Giydirmeyeceğiz

ONURSUZ KAFTANLARI GİYMEYECEĞİZ, TÜRK MİLLETİNE GİYDİRMEYECEĞİZ

 

GENEL SEKRETER MUSA AKKAŞ “ONURSUZ KAFTANLARI GİYMEYECEĞİZ, TÜRK MİLLETİNE GİYDİRMEYECEĞİZ” DEDİ.

Genel Sekreter Musa Akkaş ve Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri M. Yaşar Şahindoğan Mersin 1 No’lu Şubenin Hıdırellez ve Anneler Günü dolayısıyla düzenlediği pikniğe katıldı. Etkinlikte Mersin Milletvekili Ali Öz, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Türk Eğitim-Sen Mersin 1 Şube Başkanı Tevabil Akıncı ve şube yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı diğer sendikaların şube başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, ilçe temsilcileri katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Mersin 1 No’lu Şube Başkanı Tevabil Akıncı yaptı.  Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş da bir konuşma yaptıHrant Dink'in ölümünden sonra yaşananların ardından, vatanı Diyarbakır Lice'de şehit olan J. Komd. Astsb. Kd. Çvş. Kadir AYDIN'a ithafen yazılan ‘Ey Koca Dünya Ben de Öldüm’ şiirini okuyarak sözlerine başlayan Genel Sekreter Akkaş, şunları söyledi: “Fazla söze gerek yok. Sözün bittiği yerdeyiz. Başta şehit annelerimizin olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Gününü kutluyorum. Türkiye Kamu-Sen olarak şehit annelerini Yılın Annesi seçtik. Şehit anneleri de şu anda aramızda. ‘Anaların gözyaşı dinsin, akan kan dursun’ diyorlar. Biz de aynı düşüncedeyiz. Anaların gözyaşının akmasını kimse istemez. Ancak bugün gözyaşını dindirmek için başka bir yöntem bulmuşlar. Devletin birlik ve bütünlüğüne kastedenlerle barış yapalım diyorlar. Bu anlayış nedeniyle şehit annelerinin gözyaşlarını sele çevirdiler. Onları kırdılar, incittiler. Böylesi bir yaklaşımı iyi niyetli bulmuyoruz. Bu yaklaşım şehit annelerine, şehit yakınlarına yapılan bir saygısızlıktır. Bu nedenle diyoruz ki; bu süreç çözüm ve barış süreci değildir. Bu süreç çözülme ve ihanet sürecidir.

Dün PKK’ya ateş püskürenler, bugün onlarla aynı masaya oturuyor. Tarihin her döneminde Türk milletine ihanet edenler çıkmıştır. Türk milleti geçmişte bu ülkeye ihanet edenlere gereken dersi vermiştir. Son 12 yıldır terör örgütüne karşı taviz üzerine taviz verilmektedir. Türk milleti adeta susturulmuştur. Terör elebaşları kahraman haline getirilmiştir. Bebek katili Öcalan İmralı’dan, Kandil’deki terörist Karayılan’a mesajlar göndermektedir. ‘Kürt sorunu çözülsün, Apo’ya özgürlük, anadilde eğitim’ safsataları havada uçuşmaktadır.’

Akil İnsanlar Heyeti’ni de eleştiren Akkaş, “Türk milletini ikna etmek için 63 kişilik akiller gurubu oluşturulmuştur. Ne kadar Kürtçü, bölücü varsa akil olmuştur. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’a da Beşir Atalay tarafından bu teklif yapılmıştır. Teklif, Genel Başkanımızı ve bizleri incitmiştir. Akiller grubunda ikbal beklentisi içinde olanlar, çıkarcılar, müteahhitlik hizmetinden hoşlananlar vardır. Bunlar başbakanın tebliğcileridir, çoğu PKK çizgisinde olanlardır” dedi.

Genel Sekreter Musa Akkaş sözlerini şöyle sürdürdü: “PKK çekildiğini söylüyorlar ama PKK çekilirken taleplerini ortaya koyuyor. PKK, ‘talepler karşılanmazsa geri geleceğiz’ diyor. Terör örgütü Anayasa değişikliği istiyor ve Anayasa’da nelerin değiştirileceğini açıkça söylüyor. Bunlara müsaade etmemiz mümkün değildir. Onursuz kaftanları giymeyeceğiz, Türk milletine giydirmeyeceğiz.”

Genel Sekreter Musa Akkaş, kamu çalışanlarının iş güvencesini teminat altına alan Anayasa’nın 128. Maddesinin de değiştirilmek istendiğine dikkat çekerek, “Buna müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Akkaş Türk Eğitim-Sen’li olmanın bir ayrıcalık olduğunu söyleyerek, “Şahsiyet, onur gibi kavramların küçük çıkarlar için satılığa çıkarıldığı bir zamanda sizler bunu reddettiniz ve Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen’i tercih ederek onurlular kervana katıldınız. Türkiye Kamu-Sen, Türk Eğitim-Sen istikrarlı büyümesini devam ettiriyor. Ülkemizde yaşanan tablo ortada. Böylesi bir tabloda Türk Eğitim-Sen’li olmak, Türk Eğitim-Sen’e katkı sunmak çok önemlidir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından şehit annelerine plaket verildi. Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri M. Yaşar Şahindoğan da, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Mersin Milletvekili Ali Öz ile birlikte bir şehit annesine plaket takdim etti.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.