"Muslera vardı da ben mi oynatmadım"

"Muslera vardı da ben mi oynatmadım"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Elimde Neuer ya da Muslera vardı da oynatmadım mı? Kaldı ki Tolga, Muslera kadar iyi" diye konuştu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Elimde Neuer ya da Muslera vardı da oynatmadım mı? Kaldı ki Tolga, Muslera kadar iyi" diye konuştu.

Şenol Güneş, Türkiye Gazetesi'ne yaptığı açıklamada kaleci Tolga'nın Muslera kadar iyi olduğunu söyledi. Ayrıca Şenol Güneş, bu sezonun sihirli dörtgeninin Talisca, Oğuzhan, Atiba ve Queresma olduğunu söyleyerek, bu futbolcuların çok daha iyi olmaları gerektiği ve Oğuzhan'ın da geçen sezonun üstüne koyması gerektiğini ifade etti.

"MUSLERA VARDI DA BEN Mİ OYNATMADIM"

Yabancı kalecilere ön yargısı olmadığını belirten deneyimli çalıştırıcı, "Yabancı kaleciye karşı niye ön yargım olsun? Elimde Neuer ya da Muslera vardı da oynatmadım mı? Kaldı ki Tolga, Muslera kadar iyi. Tamam, Avrupa maçlarında ciddi hatalar yaptı; iki yıl öncesi sıkıntılı bir dönem yaşadı, bunları atlattı. Bursaspor'da Frey ile Harun aynı kalitede kalecilerdi, Harun'u tercih ettim, doğru da yapmışım ki bugün milli takımın kalesinde" diye konuştu.

"OĞUZHAN'I BİR YERE BIRAKMAM"

Oğuzhan'ın geçen sezona göre üstüne koyarak devam etmesi gerektiğini dile getiren Güneş, "Bu sezon sihirli dörtgen; Talisca, Oğuzhan, Atiba ve Quaresma. Bunlar çok daha iyi olmak zorundalar. Özellikle Oğuzhan geçen sezonun üstüne koymalı. Teklifler aldığını duyuyorum ama onu bir yere bırakmam. Yine; Tolgay ve Necip'in bu dörtlüye katkı sağlayacağı dönemler olacak. Üç kulvarda mücadele edeceğiz. Her oyuncu, her an hazır olmalı" dedi.

"SÖYLEDİKLERİM ÇARPITILIYOR, SİNİRLENİYORUM"

Söylediklerinin çarpıtıldığından dolayı röportaj vermediğini söyleyen Şenol Güneş, "Röportaj vermiyorum, tesislerde basın toplantısı yapmıyorum, çünkü ben sözlerimin nereye gideceğini iyi biliyorum. Söylediklerim çarpıtılıyor, sinirleniyorum. Bu kulübün bir işleyişi var. Hoca ne yapar? Teknik olarak mevkileri söyler. Ben de zaten onu söyledim, bunda ne var? Doğruya doğru… İstikrar adına Gomez, Sosa, Töre ve İsmail'in gitmesini istemedim. Takım kurmak kolay mı? Oturmuş takımı bozuyor, sil baştan yapıyorsun. Bir takım iyi ise bozulması doğru mudur? Asla! Bozulursa ne olacak? Sil baştan, sinerji kaybı. "Bizim gittiğimiz yol doğru değil" dediğimizde "Sen başkana karşısın" diyorlar. Al başına bela. Ya yeni gelenler istenildiği gibi çıkmazsa? Belki daha iyi olur, onu bilemem ama doğru olan başarılıyı daha başarılarla takviye etmektir. Bunu anlatamadım, anlatmak o kadar zor ki. Ne olursa olsun ben doğruları söylemek zorundayım" açıklamasını yaptı.

"BAŞKAN DA BEN DE GOMEZ'İN KALMASINI İSTEDİK"

Ekonomik olarak Avrupalı rakiplerle aynı durumda olmadıklarını ifade eden Şenol Güneş, "Beşiktaş'a "feda" döneminin ardından 8 yıl sonra şampiyonluk yaşatan bir teknik adam olarak istiyorum ki; çok daha iyisini başaralım. Hem ligi, hem kupaları kazanalım hem de Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkalım. Bu sezon amacımız bu. Gruptan çıkarsak kendimizi başarılı addederim. Bu takımın başarısını başkan istiyor, ben de, oyuncularım da istiyor. İşimiz başarmak. O zaman, ben en iyisi için eksikleri söyleyeceğim, yönetim de katkı yapacak. Başkanla bunları konuştum, ne istediğimi söyledim. Transferler; 6 tane yapıldı ama UEFA'ya liste verdim, hiçbirini görmedim. Keşke daha önce alınsalardı. Maalesef şartlar bu… Başkan da ben de Gomez'in kalmasını istedik, olmadı. Ekonomik olarak Avrupalı rakiplerimizle aynı durumda değiliz. O rahatlığa henüz erişemedik. Biz adamların istemediği, düşünmediği oyuncularla aynı yarışa katılıyoruz. Durum bu" ifadelerini kullandı.

"BİZ ANCAK AVRUPA'DA BÜYÜK TAKIMLARIN KADROSUNDA DÜŞÜNMEDİĞİ OYUNCULARI ALABİLİRİZ"

Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak istemelerinin gayet normal olduğunu belirten deneyimli çalıştırıcı, "Aşağılık kompleksi mi, o da ne? Ben de Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak, şampiyon olmak isterim, kim istemez? Bu gayet normaldir. Ancak hedefe ne kadar yakınız? Burası önemli. Şu anda devler arasında şampiyon olmaya kulüp yapıları müsait değil. Barcelona'nın, Real Madrid, Bayern Münih ile Manchester United'in yaptığı yatırımlar ile seninki bir mi? Değil. Bizim başkanın o yönde vizyonu geniş, hatta birçok başkanın geniş ama kulüp yapıları, futbol kültürü, transfer anlayışları, ekonomik yatırımları aynı mı, değil. Madem Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluk hedefliyorum, Suarez'i, Messi'yi kadromda görmek isterim. Peki, alabilir miyiz, alamayız, 10 yıl sonra yine alamayız. Messi'yi bırak Barcelona'dan mesela Arda'yı alabilir miyiz, değerini bilelim; 40 milyon avro! Gerçekçi olalım, biz ancak Avrupa'da büyük takımların kadrosunda düşünmediği oyuncuyu alabiliriz" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.