Mustafa Kır; "Onurlu Duruş, Onursuz Kuruştan Yeğdir!"

Mustafa Kır; "Onurlu Duruş, Onursuz Kuruştan Yeğdir!"

Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır Hükümetin Zam Önerisine Karşı Yaptığı Açıklamada "Onurlu Duruş, Onursuz Kuruştan Yeğdir!" Dedi

Hükümetin  2016-2017 yıllarını kapsayacak  beklenmeyen  zam teklifi  Çalışma ve Sosyal Güvenlik  Bakanı Faruk Çelik tarafından  nihayet açıklanmıştır. Bakan Çelik'in Toplu Sözleşme masasına sunduğu teklifi;  2014-2015 yıllarını içine alan 2.Toplu Sözleşme dönemindeki 17 genel kazanım ile, 11 hizmet kolundaki 85 kazanıma ilaveten; 2016 yılında yüzde 4+4, 2017 yılında 3+3 oranında  zam, 2016 ve 2017 yıllarında, enflasyon farkı oluşması durumunda enflasyon farkı zammı ve 2005 yılından  sonra göreve başlayan memurlara 1 derece verilmesi şeklinde olmuştur.

            Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanı  ve   Memur-Sen Konfederasyonu Genel  Başkanı Ali Yalçın  Sayın Çelik'in teklifini kabul edilebilir bulmadıkları gerekçesiyle Kamu İşveren Heyetinin teklifi tekrar müzakere edip, refah payı ve  taban aylık zammı  ile birlikte Toplu Sözleşme masasına yeni bir teklifle  gelemelerini ifade ederek, Memur-Sen heyetiyle birlikte toplantı salonundan ayrılmıştır.

            Bakan: Ölümü Gösterip Sıtmaya Razı Etmeye Çalışıyor.

            Genel anlamda  Memur-Sen'in  2016-2017 yıllarını kapsayacak 3.Dönem Toplu Sözleşmede  kamu görevlisi ve emeklilerinin maaş ve ücretlerinde  yapılacak iyileştirmeye yönelik olarak önerdiği;  2016 yılında yüzde 8+8 yüzdelik zam  taban aylığına 150 TL artış , 2015 yılı ekonomik büyüme oranının %50’si kadar Refah Payı ve  Enflasyon farkı; yine 2017 yılında yüzde 7+7 yüzdelik zam,taban aylığına 100 TL zam+ 2017 yılında  üç aylık dönemlerdeki ekonomik büyüme oranı kadar Refah Payı artışı ile   Enflasyon farkı talepleri  karşısında  Hükümetin Toplu Sözleşme masasına  "2016 yılında yüzde 4+4, 2017 yılında 3+3 oranında oransal zam, 2016 ve 2017 yıllarında, enflasyon farkı oluşması durumunda enflasyon farkı" teklifini sunması ölümü gösterip sıtmaya razı etme çabasıdır.

             Hükümetin önerisi sadece 7 Haziran seçimlerinden sonra faiz,döviz ve enflasyon artışlarına karşı  alım gücünü kaybeden  dar ve sabit gelirli memur ve emeklilerinin ihtiyaçlarını bile giderecek mahiyette değildir. Seçim meydanlarında Dini Bayramlarda  2 ikramiye beklentisi içine sokulan dar ve sabit gelirli memur ve emekli sukut-u hayale uğratılmıştır.

           Hükümet Titre ve Kendine Gel!

            Oysaki hem konfederasyon, hem de ona   bağlı sendikaların tümünde yetkili olan Memur-Sen'in toplu sözleşme masasına götürdüğü teklifler; ayakları yere basan içinde bulunduğumuz sosyal,siyasal ve ekonomik belirsizlikleri dikkate alan kamu görevlileri ve emeklilerinin en az içlerine sindirebilecekleri tekliflerdir.

             Buna rağmen hükümetin 7 Haziran 2015 seçimleri ile birlikte oluşan siyasi belirsizlik ve koalisyon hükümeti  kurulamaması neticesinde  oluşan kaos ortamında teröre, faiz ve döviz lobisine kaptırılan trilyonları dikkate  almayan, kamuda yapılan israfı çerez parası görüp herkese bonkör davranan sıra memur maaşına yapılacak 1 puanlık artışın hesabına gelince cüzdanın tersini gösteren hükümetin mantığını anlamakta zorlanıyoruz.  Hükümeti Uyarıyoruz."Titre ve kendine gel" Çerez parasını kamu görevlilerinden esirgeme.

                        Onurlu Duruş, Onursuz Kuruştan Yeğdir.

              Memur-Sen ve bağlı sendikalar  Hükümetin komik zam teklifi karşısında Toplu Sözleşme masasını terk etmekle yapılabileceklerin en iyisini yapmışlardır. Yapılan onurlu davranış alınabilecek zam karşısında yapılacak  takdirinde  üstündedir. Memur-Sen'in ilkeli ve duruş sendikacılığı yaptığının tescilidir. Biz Onurlu duruşun onursuz kuruştan Yeğ olduğunu bilenlerdeniz.

            Şu iyi bilinmelidir ki; Memur-Sen şu anda her zamankinden daha güçlü ve daha organizedir. 3 Milyon Komu görevlisi, 2 Milyon kamu emeklisinin haklarını toplu sözleşme masasında almak için sonuna kadar mücadele etme görev ve sorumluluğunun bilincindedir.      Temennimiz Kamu emekçileri ve emeklilerini memnun edecek bol kazanımlı bir antlaşmanın altına imza atılmasıdır. İmza atmak kadar içe sinmeyecek bir teklifi reddetmekte  en az kazanım kadar önemlidir. Masada  Tehlikeli olan toplu sözleşme masasından anlaşma sağlamadan kalkmak değil, geri adım atarak kamu görevlileri ve emeklilerinin içine sinmeyeceği bir rakamın altına imza atmaktır.

             Bundan sonra yapılacak iş müzakere edilebilir bir teklifle hükümetin toplu sözleşme masasına gelmesini beklemektir.Umuyoruz ki, Hükümet kendilerine altın tepsi ile sunulmuş olan bu teklifi değerlendirmede geç kalmış olmaz.   

             Başta Toplu Sözleşme heyeti ve  Memur-Sen Genel Başkanı Ali yalçın'ı ve Memur-Sen'e bağlı sendikaların Genel Başkan ve yönetimlerini tebrik ediyor hayırlı netice alınmasını temenni ediyorum.

                                                                        Mustafa KIR

                                                         Memur-Sen Ankara İl Başkanı

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum