Mustafa Kır: Suruç'ta Siyonist Parmağı Var

Mustafa Kır: Suruç'ta Siyonist Parmağı Var

Mustafa Kır: Suruç'ta Siyonist Parmağı Var

MEMUR-SEN ANKARA İL BAŞKANI MUSTAFA KIR'IN  SURUÇ'TA MEYDANA GELEN TERÖRİST KATLİAM SEBEBİYLE :"HEDEF SURUÇ DEĞİL, ADIM ADIM TÜRKİYE'DİR."DEDİ.

 

              Hedef Suruç Değil, Adım Adım Türkiye'dir

            20.7.2015 Günü Şanlı Urfa'nın Suruç İlçesi Amara Kültür Merkezi önündeki çay bahçesinde saat 11.50 sularında Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu mensuplarının "Kobani’nin yeniden inşası"  konusunda yaptıkları basın açıklaması esnasında  meydana gelen patlamada çoğunluğunu gençlerimizin oluşturduğu 32  vatandaşımızın  hayatını kaybetmesi, 40 tan fazla vatandaşımızın yaralanması, yine  aynı gün Adıyaman’da gerçekleştirilen  terörist saldırı  sonucunda Uzman Onbaşımız Müsellim Ünal'ın şehit edilmesi hepimizi yürekten yaralamıştır.

          Memur-Sen ailesi olarak,Suruç'ta ve Adıyaman'da meydana gelen terörist saldırıları nefretle kınarken, terör kurbanlarına Allah'tan rahmet yaralılara acil şifa, ailelerine,yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyoruz.

         Terörün Gıdası Kaos, Panzehiri İse inadına  kardeşlik

         Terörün Amacı kan dökerek,  korku ve tedirginlik yaratmaktır. Teröristler; birlik ve beraberliğin, devlet ve millet kaynaşmasının sağlanamadığı  dönemlerde halk-devlet, iktidar-muhalefet kamplaşmalarının var olduğu ortamlarda şiddet ve çatışmalar neticesinde oluşan kaos ile  emellerine ulaşabileceklerinin bilinci içindedirler.

Bunun için terörist saldırılara karşı sergilenen  duruş  çok önemlidir. Çünkü bir ülke için terörist  saldırılardan  ziyade  bu saldırılar karşında gösterilen  zafiyet, en büyük tehdidi ve tehlikeyi oluşturmaktadır  Başta hükümetimiz ve siyasi partilerimiz olmak üzere  sivil toplum örgütlerimiz ve halkımız olarak birbirimizi suçlama yerine  düşüncelerimizi medeni ölçüler içinde aktarabildiğimiz, ayrıştırıcı ve ötekileştirici söylemlerden kaçınabildiğimiz,kavga etmeden tartışabilmenin, hakaret etmeden eleştirebilmenin yolunu bulabildiğimiz ölçüde terör belasının belini kırabiliriz. Çünkü  terörün gıdası kaos, panzehiri ise inadına  kardeşlik,inadına,dayanışma inadına diyalog tur.

Siyonist güçlerin hedefindeki tek ülke Türkiye'dir

         Terör örgütlerinin  saldırılarını tek başına yapmadıkları , arkalarında açık ve gizli güçlerin bulunduğu inkâr edilemez bir gerçektir.

          Siyonist güçlerin hedefindeki tek ülke Türkiye'dir. Türkiye'yi, tarihi ve kültürel  bağlarının bulunduğu başta Suriye olmak üzere Ortadoğu’da yaşanan ideolojik  ve mezhepsel çatışmaların odağına çekebilmek için etnik kökenli terör örgütü olan PKK ile din makyajlı terör örgütü IŞİD ve onların uzantıları  Siyonist Yahudilerin emellerine hizmet etmek için  manivela olarak kullanılmaktadır.

         Şu iyi bilinmelidir ki, adı barış,üslubu barış,amacı barış mesajı barış olan ve bir cana kıymayı bütün canlara kıymakla eş değerde tutan İslam  dinini cinayet şebekeleriyle, ölüm makineleriyle eş tutma gayreti içinde olanların hevesleri kursaklarında kalacaktır.

         Özellikle Suriye’deki iç çatışmanın ürettiği otorite boşluğu fırsat bilinerek bir taraftan Türkiye kurgulanan manipülasyonlar ve provokasyonlar ile  çatışmanın tarafı olan örgütlerlerle sınır ötesi  sıcak temasa sokulmaya çalışılmakta, diğer taraftan da terörist  çatışmaların Türkiye içine çekilmesine dönük adımların atılmaktadır. Milletimiz bu kirli oyunun ve sinsi tezgahın farkındadır.

        

           Suruç Terör Eyleminde, Siyonist Parmağı Var

          Suruç’ta gerçekleştirilen terör eylemi, bu kapsamda atılan bir adımın parçasından başka bir şey olmadığı gibi, Arz-ı Mev'ud'a inanan Nil-Fırat arasında kalan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu topraklarının büyük bir kısmını içine alan toprakların Allah tarafından kendilerine vaat edilmiş topraklar  olduğuna inanan Siyonist Yahudi parmağının olmadığını düşünmekte mümkün değildir.

           Müslümanlar Kardeş Olduklarının Farkına varmalıdır.         

          ABD’nin Irak’ı işgal ederek,  bir buçuk milyon Iraklıyı katletmesi, tarihini ve kültürünü yok etmesi  Irak'a demokratik düşünce anlayışını yerleştirme isteğinden kaynaklandığı söylenebilir mi?  ABD'nin Afganistan’daki varlığı Afgan halkına duyduğu sevgiden olabilir mi? Libya’nın yerle bir edilmesi Libya halkını Kaddafi’den korumak, demokrasi ile kucaklaştırmak olarak değerlendirilebilir mi?   4 yılı aşkın süreden beri Suriye'de devam eden  iç savaş sebebiyle; " Suriye'nin bütünlüğünün korunmasından  yana olduklarını beyan etmelerinin Suriye'yi koruduklarının işareti sayılabilir mi? Yine Mısır'da Halkının % 50 den fazla Oyunu alarak işbaşına gelen Muhammed Mursi'nin  iş başından uzaklaştırılmasına alkış tutanların şimdi müebbet hapsini ve idamını tehlikeli oyun olarak görenlerin samimiyetine güvenilebilir mi?         

          İşte bu oyunların Finali Ya Suriye ile savaşa sokulmak veya  içeride hortlatılan terör belası  yüzünden diz çökertilmek suretiyle  Osmanlı'nın son bakiyesi İslam Coğrafyasının son umudu Türkiye toprakları üzerinde oynanmak isteniyor. Müslümanlar olarak kardeş olduğumuzun farkına varmak ve  bu oyunu bozmak zorundayız.

         Güçlü bir Türkiye  Küresel Güçleri Rahatsız Etmektedir

         Çünkü Güçlü bir Türkiye  her dönemde başta İsrail olmak üzere  küresel güçler ve onların  işbirlikçilerini  rahatsız etmektedir.Çok yakın tarihlerde gerçekleşen Reyhanlı saldırısı, G. Antep patlaması, Gezi Olayları, 6-7 Ekim Olayları ile Diyarbakır Mitingine yönelik bombalı terör  saldırıları yukarıda izah ettiğimiz hadiselerden bağımsız değildir.  Bu olayları gerçekleştiren terörist odakların bağlı oldukları örgütlerin isimleri farklı  olsa da hedefi ortak hizmet ettikleri ve emir aldıkları yer aynıdır.

         Başta terör devleti İsrail ve ABD olmak üzere, Avrupa Birliği Ülkelerinden teröre destek veren, onlara yataklık yapan, lojistik destek sağlayan, silah satan veya silah temin eden  moral destek veren  tüm terörü lanetliyoruz.       

      BOP'un Amacı İsrail'in Güvenliğini Sağlamak ve Çıkarlarını Korumaktır.

         Şu unutulmamalıdır ki küresel emperyalist güçlerin   amacı; İslam ülkelerinde halk iradesini temsil eden yöneticilerin işbaşına getirilerek,  halkın özgürlük alanlarının genişletilmesi , demokrasi, insan hak ve hürriyetlerinin kamil anlamda sağlanması değildir. Onlar için  demokrasi araç kendi çıkarlarını korumak ise temel  amaçtır. Önemli olan Batının çıkarlarını gözetecek İsrail'in güvenliğini sağlayacak işbirlikçi yönetimlerin iş başına getirilmesidir.

         Bir İslam ülkesi kendi içinde ne kadar huzur ve refah içinde olursa olsun Batının çıkarlarını gözetmeyen ,İsrail'in güvenliğini hesaba katmayan  her yönetim Batı için tehlikeli olduğu kaçınılmaz bir  gerçektir. Irak Bunun için işgal edilmiştir. Libya Bunun için parçalanmıştır. Mısır’da iş başına gelen Müslüman bir Cumhurbaşkanı bunun için  görevden uzaklaştırılmıştır. Esed'in hala Suriye'nin başında kalmasına bunun göz yumulmuştur.

         Hiç Bir Sorun Haksız Yere Kan Dökmeyi Meşru sayamaz.

         Hangi sorunlar olursa olsun, hiçbir sorun haksız yere kan dökmeyi meşru sayamaz. Can alarak, hak alınamaz. Öldürerek sorunlar çözülemez. Çözüm silahlı eylemlerde değil, demokratik zeminlerde aranmalıdır.

           Acının; dili, dini, Irkı yoktur. Acı hepimizin acısı, kanayan yara hepimizin yarasıdır. Evladını kaybeden her anne hepimizin annesidir. Şunu iyi bilelim ki yaralarımızı savaşarak değil, anlaşarak sarabiliriz. Acılarımızı kavga ederek değil birbirimizi severek paylaşabiliriz.

         Suruç'ta gerçekleştirilen terör saldırısı ve ölen insanlarımız üzerinden toplumsal gerginlik, ötekileştirme, çatışma ve kutuplaştırma söylemlerinin milletimizce boşa çıkarılacağına yürekten inanıyoruz.

          Bu ülkenin kardeşlik iklimine katkı sağlayan sağduyulu sivil toplum örgütleri olarak; teröre, terör örgütlerine ve terör olaylarına karşı ortak tavır sergilemeye devam edeceğiz.      Türkiye’nin, milletimizin ve Müslüman coğrafyanın kandan, emperyalizmden, sömürüden, zulüm ve terörden arındırılması için dün olduğu gibi bugün de yarın da sorumluluk almaya hazır olduğumuzu  Kamuoyuna saygı ile duyururuz.

 

                                                              MUSTAFA KIR

                                      MEMUR-SEN ANKARA İL BAŞKANI

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum