Mustafa Kır'dan 1 Muharrem Hicret Açıklaması

Mustafa Kır'dan 1 Muharrem Hicret Açıklaması

"Hicret Sıradan Bir Göç Olayı Değil, Kötülüklerden İyiliklere Yönelişin Adıdır."

MEMUR-SEN ANKARA İL BAŞKANI MUSTAFA KIR 1 MUHARREM HİCRİ YILBAŞI MÜNASEBETİYLE YAPTIĞI AÇIKLAMADA"HİCRET SIRADAN  BİR GÖÇ OLAYI DEĞİL, KÖTÜLÜKLERDEN İYİLİKLERE  YÖNELİŞİN ADIDIR. DEDİ

 

"Hicret Sıradan Bir Göç Olayı Değil, Kötülüklerden İyiliklere Yönelişin Adıdır."

 

             Miladi 14 Ekim 2015 gününe denk gelen 01 Muharrem günü yani bu gün İslam âleminin 1437 ci Hicri yılbaşıdır. Bu vesileyle İslam âleminin Hicri  yılını tebrik ediyor,   insanlığın barış, huzur, mutluluk ve bereketine vesile olmasını diliyorum.   

 

                        Hicret sıradan bir göç ve mekan değişikliği değildir. Mekkeli müşriklerin zulüm ve işkencesi karşısında yılgınlık gösterip başka bir yere kaçış olayı da değildir. Hicret;Allah rızası için maldan, candan, vatandan feragat edebilmenin, günahlardan sevaba, kötülüklerden iyiliğe, haramdan helale, savaştan barışa, düşmanlıktan kardeşliğe,  şirkten birliğe giden kutlu yolculuğun adıdır.

 

            Peygamberimiz 13 yıllık tevhit mücadelesinin ardından miladi 622 yılında cahiliye döneminde  ayaklar altında sürünen insanlık onur ve haysiyetini kurtarabilmek ve Hakkın yeryüzüne hakim olmasını gerçekleştirmek  için Mekke’den Medine’ye hicret etmiştir.

 

            Bu sebepledir ki, Peygamberimizin Mekke’den Medine’ye onurlu yürüyüşü  İslam tarihinde bir dönüm noktası olmuş, kameri ayların ilki olan 1 Muharrem de Müslümanlar için hicri yılbaşı sayılmıştır.

                        

             Peygamberimizin Mekke’den Medine’ye hicreti hicretten sonra çok önemli hadiselerin doğumuna vesile olmuştur. Çünkü Mekkeli müşriklerin zulüm ve işkencesi karşısında iman ve sabırdan öte gidemeyen 13 yıllık tevhit mücadelesi hicreti, Hicret ise Medine İslam devletini ve medeniyetini doğurmuştur.

 

            Medine’de kurulan İslam devleti Mekke’nin fethini, Mekke’nin fethi de İslam dininin Cihanşümul bir din olmasının yolunu açmıştır.  Bunun içindir ki hicret İslam tarihinde bir dönüm noktası olduğu için Hz Ömer’in hilafeti döneminde Hz. Ali (R.A) ın teklifi ve İslam şurasının onayı ile Peygamberimizin miladi 622’yılında Mekke’den Medine’ye göç olayı İslam tarihi için başlangıç sayılmış o yılın Muharrem ayının 1.günü de Müslümanlar için hicri [kameri]  yılbaşı olarak kabul edilmiştir.    

   

             Hicri Takvimin  varlığı ve Hz. Peygamberin (sav)`in Mekke`den Medine`ye göç etmesinin bu takvime başlangıç  olarak kabul edilmesi tek başına hicretin ne kadar büyük bir olay olduğunun açık bir göstergesidir.

 

             Hicret sadece 1 Muharrem günü Müslümanların tebrikleşmesi ile geçiştirilebilecek basit bir olay olarak değerlendirilmemelidir. İslam dünyasında var olan terör, savaş, şiddet, işgal açlık, yokluk ve yoksulluk olaylarını sonlandırabilecek tarihi ve hayati  vesikalar hicretin ifade ettiği ruhta aranmalıdır.            Ancak bu gün İslam coğrafyasında yaşanan zillet ve meskenet yüzünden Müslümanların  ne kendi takvimlerine sahip çıkabilecek mecalleri ne de kendi günlerini tebrik edebilecek yüzleri vardır.

            Müslüman toplumların içinde bulunduğu sıkıntıların başlıca sebebi ümmet olma bilincini kaybetmelerinden,  kendi dinlerinin emir ve yasaklarını terk edip  şirk ve küfür ehlinin adetlerini körü körüne taklit etmelerinden kaynaklanmaktadır.

 

     Mekkeli müşriklerin  Cahiliye dönemindeki kötülüklerinden  hicretle zuhur eden İslam'ın barışına,kardeşliğine,hoşgörüsüne, adaletine sığınmakla kurtuluşa erdikleri gibi,Terör,şiddet, kin ve nefret duygularının tavan yaptığı  günümüz insanlığının kurtuluşu da hicret ruhuna dönüşle mümkün olacaktır.

 

            Bu vesile ile İslam aleminin 1437.Hicri yılını tebrik eder İslam aleminin kurtuluşuna vesile olmasını dilerim.

 

                                                                         Mustafa KIR

                                                     Memur-Sen Ankara İl Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.