Nabi Avcı TBMM Başkanı mı Oluyor?

Nabi Avcı TBMM Başkanı mı Oluyor?

HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin TBMM Başkan adayının Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat olacağını açıkladı. HDP'nin bu kararının ardından gözler diğer partilerin adaylarına çevrildi.

KOALİSYON ORTAĞINA BIRAKILABİLİR

Ak Parti'de Meclis Başkanlığı konusunu koalisyon pazarlığı sürecinin bir parçası olarak değerlendiren görüşler öne çıkıyor. Gelişmelere göre başkanlığın koalisyon ortağına bırakılabileceği de değerlendirilirken AK Parti'nin bu konudaki tutumunun önümüzdeki günlerde partinin kurullarında yapılacak değerlendirmelerin ardından netleştirilmesi bekleniyor. Sürecin farklı işlemesi halinde ise Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop'un adı AK Parti kulislerinde başkanlık için öne çıkarken, Ayşenur Bahçekapılı ve Ahmet İyimaya'nın adları da geçiyor.

O GÖRÜŞMEDEN SONRA ADAY SAYISI ARTTI

CHP'de ise 7 Haziran seçimlerinin hemen ardından öne çıkan isim TBMM'yi geçici olarak yönetecek olan Antalya Milletvekili ve eski genel başkan Deniz Baykal'dı. Ancak Baykal'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrasında farklı isimler de konuşulmaya başlandı. Bu isimler arasında Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç ve Şafak Pavey, önceki dönemin Grup Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi ve Engin Altay, İstanbul Milletvekili İlhan Kesici bulunuyor. Adaylıkla ilgili son sözü CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun söyleyeceği belirtiliyor.

ADAYLARA GÖRE MEVZİ

MHP'de Meclis Başkanlığı adaylığı için henüz bir isim belirlenmedi. Kurmaylarına dahi bir aday ismi dillendirmeyen Bahçeli'nin, başvuru sürecinde ortaya çıkacak adaylara göre mevzi alacağı öğrenildi. MHP'nin resmi olarak Meclis Başkanı adayının, başvurunun son günü olan 27 Haziran'da açıklanması bekleniyor. Ancak, Meclis kulislerinde ise AK Parti'de bakanlık yapmış olan İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu'nun adı konuşuluyor. Bahçeli, kulislerde adı geçen bir başka isim TBMM Başkanvekili Meral Akşener'i aday yapmayacağını açıklamıştı. Bahçeli, öne sürülen bir diğer isim olan eski Cumhurbaşkanı adayı MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili de bir renk vermedi.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum