Nazlı Ilıcak, Erdoğan'a mektup yazıp özür dilemiş

Nazlı Ilıcak, Erdoğan'a mektup yazıp özür dilemiş

Darbe girişimi sonrası tutuklanan Gazeteci Nazlı Ilıcak'ın, bir yıl önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak yardım istediği ortaya çıktı. Ilıcak, "Beni bu kuyudan çıkarabilir misiniz?" diye seslenmiş.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası tutuklanan ve cezası onanan gazeteci Nazlı Ilıcak'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a geçen yıl mektup yazarak, hapisten çıkarılması için yardım istediği ortaya çıktı.

internethaber.com'un yayınladığı mektuba göre, "Ben ne darbeciyim ne FETÖ'cü" diyen Ilıcak, Erdoğan'dan özür diledi.

Ilıcak'ın oğlu Mehmet Ali Ilıcak Independent Türkçe'ye verdiği bilgide söz konusu mektubun geçen sene yazıldığını söyledi. Ilıcak'ın Erdoğan'a gönderdiği mektuptan bazı bölümler şöyle:

"Acaba aramızda 2.5 yıldır cezaevinde çektiğim çileyi, yalnızlığı hissedebilecek bir duygusallık hala mevcut mu? Köprülerin altından çok sular aktı ama, inanıyorum ki o köprüler yıkılmadı."

"Sizi Belediye Başkanlığınızdan beri tanıyorum. Bazı duyarlı noktalara dokununca, çabuk inanırım. Mesela muhafazakar insanlar hakkındaki hassasiyetim, maalesef yanılmamı kolaylaştırdı. Bu arada size de çok haksızlık ettim. Özür dilerim."

'SIK SIK SİZİ VE EMİNE HANIM'I DÜŞÜNÜYORUM'

Bir de sık sık, sizi ve Emine Hanımı düşünüyorum. Sanki durumumu tam olarak bilseniz, bu haksızlığa müdahale ederdiniz gibi geliyor. Bu yüzden, yoğun işleriniz arasında farkına varamadığınız mağduriyetimi size yazmayı tek çare olarak gördüm.

'MAALESEF BEN BU TUZAĞIN İÇİNE DÜŞTÜM'

Size karşı ne tuzaklar kuruldu! Bir tuzağı da FETÖ kurdu. Ve maalesef ben de bu tuzağın içine düştüm. Ama ben suç işlemedim. Size haksızlık yaptımsa -ki yaptım- bu Yargı'nın konusu olmamalı. Sizinle benim hal etmem gereken bir mesele.

Maddi yetersizliklerin yanı sıra, bir de duygusal açıdan paramparçayım.

Çıktığımda, sizinle bir araya gelebilirsek, bir vicdan muhasebesi yapmayı, helalleşmeyi çok arzu ederim. Cezaevinde zeytin çekirdeğinden yaptığım tesbihi de size takdim etmek isterim. Yargıda bulamadığım adaleti sizde arıyorum. Acaba elimden tutup, hak ve hukuk adına, beni bu kuyudan çıkarabilir misiniz?"

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.