Ne kadar emekli maaşı alırım? Tıklayın öğrenin...

Ne kadar emekli maaşı alırım? Tıklayın öğrenin...

Ne kadar emekli maaşı alırım? Tıklayın öğrenin...

Ne kadar emekli maaşı alırım? Emekli maaşı sorgulama nasıl yapılır?

Emekli olmak için gün sayan milyonlarca çalışan emeklilik maaşı ve yaşı hesaplama işlemi hakkında bilgi edinmek istiyor. Ne kadar emekli maaşı alırım? SGK emekli maaşı nasıl hesaplanır?

Ülkemizde emekli olmak için gün sayan milyonlarca insan emeklilik maaşı ve yaşı hesaplama işlemi hakkında bir çok soruyu merak ediyor

SSK SGK 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama işlemine dair merak edilen bu haberimizde...

NE KADAR EMEKLİ MAAŞI ALIRIM?

Milyonlarca çalışan emekli olacağı günü heyecanla bekliyor.

Vatandaşlar aynı zamanda maaş ve yaş hesaplama işlemi hakkında arama motorlarında araştırma yapıyor.

Prim gününü doldurup emekli olmayı bekleyenler emeklilik gün sayısı hesaplama işlemi hakkında detayları öğrenmek istiyor.

EMEKLİ MAAŞI NASIL HESAPLANIR?

SSK SGK 4A, 4B, 4C'den emekli olacak kişiler http://e.sgk.gov.tr adresine giriş yaparak ve ardından 'vatandaş' sekmesine tıklamaları gerekiyor.

Burada ekrana gelen sayfada "Emekli Aylığı ve İkramiye Hesaplama" kısmına gelip ve hangi sigorta koluna bağlı çalışıyorsa ilgili ekrandan sorgulama yapmak zorunda...


Ancak sorgulama yapmak isteyenler 3600 gün sigortalılık süresini doldurmuş olması gerekiyor.

Emekli maaşı nasıl arttırılır?
Emekli maaşı temel olarak gün bazlı olarak SGK primi baz alınarak hesaplanıyor. Bunun için emekli maaşını arttırmanın en temel yolu SGK prim ödemesini arttırmaktır. Ayrıca kişinin ödediği tüm primler yıl bazlı olarak değerlendirmeye alındığı için ne kadar uzun süre yüksek SGK primi ödenirse emekli maaşı da o kadar yükselmiş olur.

TIKLAYIN - 4A EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

TIKLAYIN - 4B EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

TIKLAYIN - 4C EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

TIKLAYIN - EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA ROBOTU

Emekli maaşı sorgulayabilmek için öncelikle e-Devlet şifrenizin olması gerekiyor. e-Devlet şifreniz yoksa şifreyi PTT üzerinden alabilirsiniz.

Daha sonra aram kısmına 4A emekli aylık bilgisi, 4B emekli aylık bilgisi ya da 4C yazarak kısa yoldan ulaşabilirsiniz. Listede aylık bilgisi kısmına tıkladıktan sonra açılan sayfada aylık gelir bilginize detaylı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Bu sayfada aylık kesintiler de görüntüleyebilirsiniz.

4A EMEKLİ AYLIĞI HESAPLAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Emekli maaşı hesaplama 4A yani eski ismiyle SSK için e-SGK sistemi üzerinden yapılabilmektedir. Bu sorgulamanın yapılabilmesi için izlenmesi gereken adımlar şu şekilde sıralanabilmektedir;

https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/servlet adresine giriş yapılması gerekmektedir.

Açılan sayfada girilmesi gereken bilgiler doldurulduktan sonra 'Sorgula' seçeneğine tıklanmalıdır.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM? EMEKLİLİK YAŞI NASIL HESAPLANIR?

EMEKLİ YAŞI VE PRİM HESAPLAMASI

01.05.2008 tarihinden önce sigorta başlangıcı olanlar için emeklilik yaşını belirleyen temel unsur sigorta başlangıç tarihidir. Ancak 01.05.2008 tarihinden sonra sigorta başlangıcı olanlar için emeklilik yaşını belirleyen temel unsur prim gün sayısını ne zaman doldurduğudur. Örneğin 01.05.2008 yılında sonra girişi olan erkek çalışan (4A) 7200 prim gün sayısını 2035 yılına kadar doldurabilirse 60 yaşında, ancak 2035'den sonra prim gün sayısını doldurursa her 2 yıl için 1 emeklilik yaşı artarak 2044 ve sonrasında 65 yaşında emekli olabilecek. Detaylı bilgiye ulaşmak için ne zaman emekli olurum sayfamızı ziyaret edin.

SGK PRİM HESAPLAMASINDA GÜN SAYISI

SGK primi gün hesaplamasında ay 30 gün yıl ise 360 gündür. Yani 7200 prim günü 20 Yıl, 9000 prim günü ise 25 yıla denk gelir.

Kaynak : Milli Gazete

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.