Ne yaptığı bilinmeyen enstitüler var

Ne yaptığı bilinmeyen enstitüler var

Aaştırma enstitülerinin disiplin altına alınacağını açıklayan Bakan Özlü, bunların birçoğunun ne iş yaptığının bilinmediğini söyledi

İBRAHİM ACAR
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, araştırma enstitülerinin disiplin altına alınacağını söyledi. Farklı bakanlıklara ait olmak üzere toplam 48 enstitünün bulunduğunu ve bunların çoğunun ne iş yaptığını bilmediklerini belirten Bakan Özlü, bu tarz kurumların kaynak ve zaman israfına neden olduğunu ifade etti.

TASLAK HAZIRLANIYOR

Bakanlık bünyesinde başlatılan yeniden yapılanma çalışmalarına TÜBİTAK'tan başladıklarını açıklayan Bakan Özlü, "Şimdi bu çalışmaları bilimsel araştırma enstitülerine kaydıracağız. Ne yaptıkları bilinmeyen enstitülerin özel sektörde de benzeri varsa kapatılması gerekiyor" diye konuştu. Bakan Özlü, bu çalışmalarla ilgili ana yapının yıl sonuna kadar tamamlanacağını söyledi. Bakan Özlü, bakanlığının endüstri bölgelerinden Ar-Ge'ye kadar her alanda yapılanma sürecine girdiğini söyledi. İlgili kesimlerin görüşlerine sunulan Üretim Reform Paketi Kanunu Tasarı Taslağı'nın yılsonuna kadar hazırlanacağını belirten Özlü, bu reformlar arasında en çok önem verdikleri konuların başında endüstri bölgelerinin geldiğini söyledi. Özlü, "Bu bölgelerin yönetici şirketler tarafından işletilmesi öngörülüyor. Taslak ayrıca, özel endüstri bölgeleri kurulmasına da yeşil ışık yakıyor" diye konuştu.

TÜBİTAK DA KAPSAMDA

Yeniden yapılanma çalışmaları kapsamına TÜBİTAK'ın da alındığını söyleyen Bakan Özlü, "Bakanlığımızda TÜBİTAK'ı yapılandırmak için bir çalışma grubu oluşturduk. TÜBİTAK, yeni yapısıyla Ar-Ge yapan bir kurum olmaktan ziyade, özel sektöre Ar-Ge yaptıran bir formata kavuşacak" dedi. Özlü, kurulan başka bir çalışma grubunun da 4.Sanayi Devrimi'yle ilgili çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüğünü açıkladı.


Sabah

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.