Necmettin öğretmenimizi son yolculuğuna uğurladık

Necmettin öğretmenimizi son yolculuğuna uğurladık

Görev yaptığı Şanlıurfa’dan memleketi Gümüşhane’ye dönerken Tunceli’nin Pülümür ilçesinde terör örgütü mensupları tarafından yolu kesilerek aracı yakılan ve şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz, olaydan bir ay sonra memleketinde son yolculuğuna...

Görev yaptığı Şanlıurfa’dan memleketi Gümüşhane’ye dönerken Tunceli’nin Pülümür ilçesinde terör örgütü mensupları tarafından yolu kesilerek aracı yakılan ve şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz, olaydan bir ay sonra memleketinde son yolculuğuna uğurlandı.



 

Okulların kapanmasının ardından 16 Haziran’da baba ocağı Gümüşhane’nin Torul ilçesine gitmek üzere yola çıkan ve Tunceli-Pülümür karayolunda bölücü terör örgütü mensupları tarafından yolu kesilen Necmettin Yılmaz’ın (23) aracı yakılmış ve kendisinden haber alınamamıştı. Geçen günlerde Pülümür Deresi’nde bulunan erkek cesedinin DNA testi ve otopsi sonucu Yılmaz’a ait olduğunun ortaya çıkmasının ardından hüzünlü bekleyiş sona erdi. Şehit öğretmen Necmettin Yılmaz için memleketi Gümüşhane’nin Torul ilçesinde düzenlenen törene Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Millî Savunma Bakanı Fikri Işık, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Ankara Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, milletvekilleri Cihan Pektaş, Hacı Osman Akgül, Torul Kaymakamı Mustafa Karali, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Şiran Kaymakamı Murat Özdemir, Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, sendika temsilcileri, eğitimciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin ardından Yılmaz için Merkez Yeni Camii’nde cenaze namazı kılındı. İl Müftüsü Ercan Aksu’nun kıldırdığı cenaze namazı ve helallik alınmasının ardından Yılmaz’ın naaşı, Demirkapı köyü Merkez Mahallesi’nde toprağa verildi.



 

Yalçın: Aydınlık karanlığa galebe çalacaktır

Genel Başkan Ali Yalçın, şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve milletimize başsağlığı dileyerek, şunları söyledi: “Necmettin Yılmaz, savunmasız insanlar karşısında vahşi cesaretiyle tanıdığımız PKK tarafından şehit edilmiştir. Öldürmekten başka bir şey bilmeyen bu insanlıktan nasipsiz güruh, konuşarak, paylaşarak kendisini insanlara bilgi taşımaya adamış öğretmenimize ancak kendi kalleşliğine yakışan bir alçaklıkla cevap vermiştir. Silahla konuşanlar, düşüncenin, ilim ve irfanın susmasını istemektedirler. Ama şu bilinmelidir ki, karanlık hiçbir zaman aydınlığa galebe çalmamıştır, çalmayacaktır. Necmettin öğretmenimizin ve nice şehit öğretmenlerimizin yaşayarak hayata geçirdikleri idealleri ölmeyecek, her birimizin amacı olacaktır.” 


Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.