Nöbet Eylemi Kazanımı 4 Saate KURBAN edilmemelidir

Nöbet Eylemi Kazanımı 4 Saate KURBAN edilmemelidir

Kazanımla sonuçlanmak üzere olan nöbet eylemi 4 saatlik komik bir ücrete teslim edilmemelidir...

Öğretmenlere 4 saat nöbet ücreti verilmesi konusunun MEB’in masasında durduğunu ve son kararı Maliye Bakanlığı’nın vereceği daha önce açıklanmıştı. 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, son yaptığı açıklamada "Bu son dönemde hemen hemen bütün sendikaların dile getirdikleri nöbet konusuyla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Öğretmenlerimizin tuttuğu nöbetin karşılığını bir şekilde almaları konusunda bizim çalışmalarımız var. “ diyerek öğretmenlere nöbet ücreti verileceğini söylemişti. 

İşte tam da burada önemli bir konu atlanmasın. Eğitim iş kolunda yetkili sendika her zamanki gibi hükümet yanında yer alarak nöbete 4 saatlik bir ek ders ücreti ödeme yapılması teklifi yapmış, zaten MEB'in beklediği bu teklif hemen kabul edilerek çalışmalara başlanmıştır.

Oysa ki Nöbet eyleminin mimarı Eğitim-iş bu eyleme başladığında ne istiyordu. Nöbetin norma sayılması ve 6 saat ek ders ücreti verilmesi.

Şimdi gelinen nokta, öğretmenlerin beklediği nokta değildir. Türlü baskılara rağmen Eğitim-iş, Türk Eğitim Sen, Eğitim-sen, Aktif Eğitim sen gibi sendikaların desteklediği ve eğitimcilerin özlük hukuk hakları konusunda bir araya gelebileceğinin somut örneği olan eylemlilikle sonuç 4 saat gibi komik bir rakamla sonuçlanmamalıdır.

Bir eğitim sendikası herhalde üyesinin yanında, onun özlük ve ekonomik haklarının iyileştirilmesi için var olduğunu biliyordur. 

Öyleyse her nöbete 4 saat ücret ile ayda 160 lira mı yoksa 6 saat ücretle ayda 240 lira mı önerilmelidir?

Bir öğretmen günde en çok 7 saat ders vermektedir. Bazı şartlara göre ders saati değişiklik gösterebilir. Genel olarak ise bu 6 saattir.

Hal böyleyken memuru masada bırakan, teklif edilenden daha az zamma layık görenler, tarihinde ilk kez memuru enflasyon zammından mahrum bırakanlar nöbet eyleminin kazanımla sonuçlanması aşamasında aynı şeyi tekrar etmekten ŞİDDETLE kaçınmalı ve öğretmenleri memnun edecek olan rakam için geri adım atmamalıdır. (Bu söylediğimize malesef biz de inanmıyoruz!) Bu da Eğitim-iş'in teklif ettiği gibi en az 6 saattir. 

MEB için de tavsiyemiz odur ki restleşmeniz, nöbet eylemine katılanlara soruşturma sopası gösterip cezalandırma tehditlerinizin hiç bir işe yaramayacağını sizler de çok iyi biliyorsunuz. O yüzdendir ki uyanık İl müdürleri cezalandırma sürecini okul müdürlerine bırakarak adeta okul müdürlerini ateşe atmaktadır. 

Akıllı bir okul müdürü sanırım bunu görebilecek kadar donanımlıdır. Aksi halde sendikal eylemi engellemekten mahkum olmamaları mümkün gözükmemektedir.

kamugundemi.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum