Nöbet Eylemleri Devam Edecek

Nöbet Eylemleri Devam Edecek

Eğitimin ve öğretmenlerimizin sorunlarına diyalogla çözüm aramayı ilke edinen Aktif Eğitimciler Sendikası olarak, çeşitli vesilelerle öğretmenlere okullarda yaptırılan nöbet görevinin hukuki altyapıdan yoksun olduğuna dikkat çekmiştik.

Nöbetçi öğretmenin güvenlik görevi yerine eğitsel rehberlik yapması ve nöbet karşılığında 6 saat ek ders ücreti ödenmesi gerektiğini de 05.02.2015 tarihinde ayrıntılı bir yazı ile Milli Eğitim Bakanlığı’na iletmiştik. Ancak Bakanlık, bizim bütün ikazlarımıza ve önerilerimize duyarsız kaldı.

 

Aktif Eğitimciler Sendikası olarak, sorumlu davranışımızı ve üyelerimizin iyi niyetini istismar eden uygulamalar karşısında, 20.02.2015 ve 172 sayılı Merkez Yönetim Kurulu Kararı ile nöbet tutmama kararı almıştık. Aynı dönemde nöbet eylemimizi kamuoyu ile paylaşırken taleplerimiz kabul edilinceye kadar eylemlerimizin süreceğini, kamuoyuna açıkladığımız talepler dışında yapılacak düzenlemeleri, 6 saat yerine 3-4 saatlik ek ders ücreti ödenmesi gibi teklifleri asla kabul etmeyeceğimizi kamuoyu ile paylaşmıştık.

 

Gelinen noktada nöbet görevi ile ilgili taleplerimizin karşılanmaması nedeniyle; Türkiye genelindeki bütün okullarda ve diğer eğitim kurumlarında görev yapan isteyen üyelerimizin, 02.09.2015 tarihinden itibaren nöbetle ilgili taleplerimiz karşılanana kadar “Nöbet Tutmama Eylemi” yapmalarını kararlaştırdık. Nöbet tutmama eylemine katılmak isteyen üyelerimizin, ekteki dilekçeyi doldurup MYK kararını ekleyerek çalıştıkları kurum veya okul müdürlüklerine vermeleri gerekmektedir.

 

Biz defalarca okullardaki nöbet uygulamasının hukuksuzluğuna, öğretmenlerin güvenlik görevlisi gibi değil ancak eğitsel rehber olarak nöbet görevi yapabileceğine ve bunun karşılığında da 6 saat ek ders ücreti ödenmesi gerektiğine dikkat çekmemize rağmen, Milli Eğitim Bakanlığı, 2015 yılı toplu sözleşme görüşmelerinde varılan anlaşma sonrasında öğretmenlerle dalga geçercesine 2 saatlik ek ders ücreti ile göz boyama yoluna gitmiştir.

 

Bizim taleplerimiz son derece açık ve net:

 

1- Öğretmenlerin nöbet görevi açık ve net bir şekilde hukuki zemine kavuşturulmalı.

2- Diğer tüm mesleklerde olduğu gibi, öğretmenler de nöbet esnasında sadece mesleğine uygun bir görev yapmalı; yani güvenlik nöbeti değil eğitsel rehberlik nöbeti tutmalıdır.

3- Öğretmenlere nöbet tutacağı her güne karşılık olarak en az 6 saat ek ders ücreti ödenmelidir.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

EKLER:



1-MYK Kararı


2-Üyelerimizin okullarına verecekleri dilekçe


3-İdarenin yapabileceği bir tebligat için Şerh Metni


4-İnceleme-Soruşturma için Savunma örneği

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.