Nöbet, Sınav Ücreti ve Rotasyon Açıklaması

Nöbet, Sınav Ücreti ve Rotasyon Açıklaması

MEB Müsteşarı Tekin Sendikamızı Ziyaret Etti

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin ve Bakanlık Müşaviri Dr. Ercan Demirci, 5. Olağan Genel Kurul’da genel başkan seçilen Ali Yalçın ve Yönetim Kurulu’nu ziyaret ederek, ‘hayırlı olsun’ dileklerini iletti.

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, genel başkan yardımcıları Ramazan Çakırcı, Mithat Sevin, Şükrü Kolukısa, Hasan Yalçın Yayla ve Atilla Olçum’un da hazır bulunduğu ziyarette, gündemdeki konular ve eğitim çalışanlarının sorunları görüşüldü.

 

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Başkan Ali Yalçın, bu vesileyle nöbet görevine ücret, sınav görevlilerinin ücretlerindeki adaletsizlik ve rotasyon konusu başta olmak üzere eğitim çalışanlarının sorunlarını aktardı.

 

Söz konusu sorunları, bir süre önce gerçekleştirdikleri ziyarette Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya da aktardıklarını ifade eden Yalçın, ceza tehdidiyle öğretmenlere hiçbir ücret ödenmeden nöbet görevi verilmesinin vicdanları rahatsız ettiğini belirterek, “Kamu kurumlarında her nöbet görevinin bir karşılığı bulunmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında da nöbet görevinin bir karşılığı yoktur. Bu izahı mümkün olmayan uygulamaya son verilmesini tutulan nöbetin, harcanan emeğin karşılığının verilmesini istiyoruz. Bu konuyu 2013 yılı toplu sözleşme masasına ve Kasım 2013, Mart 2014 ve Kasım 2014 Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantılarına da taşıdık. Eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerin fiilen yerine getirdikleri nöbet görevi karşılığında, nöbet tutulan her gün için ek ders ücreti ödenmesi talebimizin karşılanması için KPDK’ya sunmak üzere başlattığımız imza kampanyası devam ediyor. Bu konuda Bakanlığımızın, ek ödeme ve yükseköğretim tazminatında olduğu gibi, bizlere destek vermesini bekliyoruz” dedi.

 

Okullarda yapılan sınavlarda görev alan öğretmenlere ödenen ücret dağılımda bir adaletsizlik olduğunu kaydeden Yalçın, güvenliği sağlayanlara 120 TL, görevi yapan eğitim çalışanına ise 45 TL verildiğini, bunun hakkaniyete ve adalete aykırı olduğunu, sınav ücretlerinin sınav görevlileri için 5 saatlik ek ders üzerinden değerlendirildiğini, ÖSYM’nin yaptığı sınavlardaki gibi, 120 TL ile ücretlendirilmesini istediklerini, Bakanlığın ek ders esaslarındaki ilgili kısmı çıkarmasının yeterli olduğunu söyledi.

 

 

Rotasyon konusuna da değinen Ali Yalçın, konuyu Bakan Nabi Avcı’yla da konuştuklarını ifade ederek, rotasyonla ilgili ‘8 yıl baz alınsın’ şeklinde internet sitelerinde haberlerin dillendirildiğini, bunu tasvip etmelerinin mümkün olmadığını vurgulayarak, rotasyona ilişkin endişeleri iletti.

 

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, bütün sorunların farkında olduklarını ve bunları çözüme kavuşturmak için çok yoğun bir mesai harcadıklarını belirterek, “Nöbete ücret talebiniz, toplu sözleşme masasına taşıdığınızdan itibaren gündemimizdedir. KPDK’da görüşülüyor. Yetkili sendika olarak sizlerle yaptığımız Kurum İdari Kurulu’nda da (KİK) aynı konuda ısrarcı olduğunuzu biliyoruz. Bakanlık olarak, talebinizin mali boyutları olması dolayısıyla bizim dışımızdaki muhataplarla da görüşüyoruz. İmza kampanyası başlattığınızdan ve bu imzaları KPDK’ya taşıyacağınızdan haberdarız. Bakanımız Sayın Nabi Avcı da çözüm yönündeki iradesini paylaştı. Üzerimize düşeni yapacağız” şeklinde konuştu.

 

Tekin, sınav görevlerinde ücret adaletsizliği ile ilgili olarak, “bu konudaki talebiniz, KPDK’ya taşımış olmanız nedeniyle Devlet Personel Başkanlığı’nda, sizlerin de içerisinde olduğu, bakanlığımızı temsilen gelen arkadaşlarımızla görüşüldü. Mesafe alınabilmesi için bakanlık olarak bu konuyu da değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Rotasyonla ilgili taslağa ilişkin öğretmenlerden çoğunlukla olumlu ama bir kısım da endişeler içeren olumsuz görüşler aldıklarını kaydeden Tekin, söz konusu endişelerin farkında olduklarını, bunları ortadan kaldırmak için taslağı gözden geçirdiklerini belirtti. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum