Nöbet Tutmayana Maaş Kesim Cezası

Nöbet Tutmayana Maaş Kesim Cezası

Nöbet tutmama eylemine katılan Türk Eğitim Sen üyelerine maaştan kesme cezası şaşkınlık yarattı.

Türk Eğitim Sen İl başkanı Cengiz ÖZBİLİCİ konu ile ilgili açıklamalarda bulundu….

Siirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde görev yapan 6 üyemize sendikamızın aldığı “Nöbet Tutmama” eylemine katıldıkları için açılan soruşturma sonucunda 1/30 oranında maaştan kesme cezası verilmiştir.

Türk Eğitim-Sen olarak üyelerimize her türlü hukuki desteği verecek olmamızın yanı sıra alınan bu kararı hayretle karşılamış bulunmaktayız.

Bursa Valiliği ve Osmaniye Valiliğinin Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderdiği yazıda sendikal faaliyetler kapsamında Nöbet Eylemine katılan öğretmenlere ceza verilmemesi gerektiği vurgulanırken aynı ülke sınırları içindeki başka bir ilde nasıl aksi yönde bir karar alınmaktadır. Yaşanan olayları hayretle izlemekteyiz fakat izleyici kalmayacağız.

Siirt ili aynı hukuki kurallarla yönetilmemekte midir? Anayasamız ve uluslararası sözleşmeler sendikal faaliyetler kapsamında yapılan eylemlerde ceza verilemeyeceğini belirtirken nasıl olurda Siirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi göz göre göre Anayasamıza aykırı karar alabilmektedir.    Yönetmelikler veya kanunlar Anayasanın üstünde midir? Yada bu okullar kanun koyucu meclisten, valiliklerden veya MEB Hukuk Müşavirliğinden daha mı üstündür veya hukuk kurallarını iyi bilmektedir?    15 Mayıs yaklaşırken alınan bu karar çok manidardır.

Acaba bu karar ile ne amaçlanmaktadır? Türk Eğitim-Sen olarak son noktaya kadar hukuki mücadelemizi devam ettireceğiz. Yılmayacağız, yorulmayacağız, geri adım atmayacağız. Öğretmenlerimizin haklarını savunmaya devam edeceğiz. Dik durmaya devam edeceğiz.                                                                                    Cengiz ÖZBİLİCİ                                         

                                                      Türk Eğitim Sen Siirt İl Temsilciliği

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum