Nöbet Ücretleri 2020'de Ne Kadar Artacak?

Nöbet Ücretleri 2020'de Ne Kadar Artacak?

Kamu görevlilerine, çalıştıkları sağlık kurumlarında tuttukları nöbet ve/veya icap nöbeti görevlerinin izin kullandırılarak karşılanmayan kısımları karşılığında ödenen nöbet ücreti ve/veya icap nöbeti ücreti miktarı 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren artacak

Kamu görevlilerine, çalıştıkları sağlık kurumlarında tuttukları nöbet ve/veya icap nöbeti görevlerinin izin kullandırılarak karşılanmayan kısımları karşılığında ödenen nöbet ücreti ve/veya icap nöbeti ücreti miktarı 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren artacak.

Nöbet ve icap nöbeti miktarları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda belirtilen nöbet göstergesi rakamlarının aylık katsayısı ile çarpımı suretiyle hesaplanmakta olup, bu ücretlerden sadece damga vergisi kesintisi yapılmaktadır.

1 Ocak 2020 tarihinden geçerli olarak aylık katsayısının (enflasyon farkı hariç) %4 oranında artacak olması nedeniyle, aynı tarihten geçerli olarak tutulacak nöbet ve icap nöbeti karşılığında ödenecek ücret de artmış olacak.

Nöbet ücreti

Yataklı tedavi kurumları, seyyar hastaneler, ağız ve diş sağlığı merkezleri, aile sağlığı merkezleri, toplum sağlığı merkezleri ve 112 acil sağlık hizmetlerinde haftalık çalışma süresi dışında nöbet (normal, acil veya branş nöbeti) tutan personele (memur ve sözleşmeli personel), tuttukları nöbet karşılığında “Nöbet Ücreti” ödenebiliyor. Ayrıca, üniversitelerin yataklı tedavi kurumlarında tıpta uzmanlık öğrenimi yapanlar ile yataklı tedavi kurumlarında çalışan ve tıpta ve diş tabipliğinde yabancı uyruklu kontenjanında uzmanlık eğitimi yapmakta olanlar da nöbet karşılığı ücret alabiliyor.

Personelin tuttuğu nöbet süresinin izinle karşılanmayan her 1 saati için, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda belirlenmiş olan gösterge rakamının aylık katsayısıyla çarpımı suretiyle bulunan tutarda nöbet ücret ödeniyor.

Nöbet ücreti ödenebilmesi için personelin kesintisiz en az 6 saat nöbet tutması gerekmekte olup, aile sağlığı ve toplum sağlığı merkezlerinde ayda en çok 60 saat için ve diğer yerlerde ise ayda en çok 130 saat için nöbet ücreti ödenebiliyor.

Öte yandan yoğun bakım, acil servis, diyaliz ve ameliyathane hizmetleri ile 112 acil sağlık hizmetlerindeki nöbetler karşılığında ücret %50 artırımlı ödeniyor.

Personelin, unvan ve çalıştığı yere göre, bir ayda en çok ne kadar nöbet ücreti alabileceği aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

UNVAN

Nöbet Ücretinin aylık en çok net miktarı*

 (2020 yılının ilk yarısında)

Yoğun bakım, acil servis diyaliz ve ameliyathane hizmetleri ile 112 acil sağlık hizmetlerinde

Aile sağlığı ve toplum sağlığı merkezlerinde

Diğer yerlerde

-Eğitim görevlisi, başasistan, uzman tabip

4.180 TL

1.286 TL

2.787 TL

-Tabip, tıpta uzmanlık mevzuatında belirtilen dallarda, bu mevzuat hükümlerine göre uzmanlık belgesi alan tabip dışı personel, aynı dallarda doktora belgesi alanlar

3.762 TL

1.158 TL

2.508 TL

-Diş tabibi ve eczacılar

3.344 TL

1.029 TL

2.229 TL

-Mesleki yükseköğrenim görmüş sağlık personeli

2.508 TL

772 TL

1.672 TL

-Lise dengi mesleki öğrenim görmüş sağlık personeli

2.090 TL

643 TL

1.393 TL

-Diğer personel

1.533 TL

472 TL

1.022 TL

*Nöbetin dini bayram günlerinde tutulması durumuna, nöbet ücreti %20 artırımlı ödeniyor.

*Nöbet ücreti miktarı hesaplanırken, 1 Ocak 2020 tarihinden geçerli olarak enflasyon farkı artışı yapılmayacağı varsayılmıştır. Enflasyon farkı artışı yapılması durumunda, nöbet ücreti miktarları tabloda belirtilen rakamlardan daha yüksek olacaktır.

İcap nöbeti ücreti

İcap ettiğinde çağrılmaları halinde göreve gelecek şekilde sağlık kurumu dışında beklemek suretiyle haftalık çalışma süreleri dışında nöbet (icap nöbeti) tutan personele (memur ve sözleşmeli personel), tuttukları bu nöbet karşılığında “İcap Nöbeti Ücreti” ödenebiliyor.

Tutulan icap nöbeti süresinin izinle karşılanmayan her 1 saati için, ilgili personelin nöbet saati (artırımlı olmayan)  ücretinin %40'ı kadar ödeme yapılıyor.

İcap nöbeti ücreti ödenebilmesi için personelin kesintisiz en az 12 saat icap nöbeti tutması gerekmekte ve bir personele bir ayda en çok 120 saat için icap nöbeti ücreti ödenebilmektedir.

Personelin, unvanları itibariyle bir ayda en çok ne kadar icap nöbeti ücreti alabileceği aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

UNVAN

İcap Nöbeti Ücretinin aylık en çok net miktarı**

(2020 yılının ilk yarısında)

-Eğitim görevlisi, başasistan, uzman tabip

1.029 TL

-Tabip, tıpta uzmanlık mevzuatında belirtilen dallarda, bu mevzuat hükümlerine göre uzmanlık belgesi alan tabip dışı personel, aynı dallarda doktora belgesi alanlar

926 TL

-Diş tabibi ve eczacılar

823 TL

-Mesleki yükseköğrenim görmüş sağlık personeli

617 TL

-Lise dengi mesleki öğrenim görmüş sağlık personeli

514 TL

-Diğer personel

377 TL

**İcap Nöbeti ücreti miktarı hesaplanırken, 1 Ocak 2020 tarihinden geçerli olarak enflasyon farkı artışı yapılmayacağı varsayılmıştır. Enflasyon farkı artışı yapılması durumunda, icap nöbeti ücreti miktarları tabloda belirtilen rakamlardan daha yüksek olacaktır.

memurunyeri.com

120 yıl yaşıyorlar! Bilim adamları bu Türkleri inceliyor

120 yıl yaşıyorlar! Bilim adamları bu Türkleri inceliyor

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.