Norm Kadro Fazlası Sınıf Öğretmeni Sorunu Çözüm Bekliyor

Norm Kadro Fazlası Sınıf Öğretmeni Sorunu Çözüm Bekliyor

Sendikamıza ülke genelinde yapılan norm kadro güncellemelerinde sınıf öğretmenliği branşında norm kadrolar belirlenirken sınıf mevcutlarının kalabalık tutulduğu, bazı illerde derslik başına düşen öğrenci sayısının bakanlığınızca belirlenen...

Sendikamıza ülke genelinde yapılan norm kadro güncellemelerinde sınıf öğretmenliği branşında norm kadrolar belirlenirken sınıf mevcutlarının kalabalık tutulduğu, bazı illerde derslik başına düşen öğrenci sayısının bakanlığınızca belirlenen öğrenci sayısını aştığı ve bunun sonucunda da norm kadro fazlası sınıf öğretmenlerinin ortaya çıktığı konusunda bilgiler gelmektedir.

Ülke genelinde sınıf mevcutlarının kalabalık olmasının eğitim öğretim açısından bir faydası olmadığı gibi norm kadro güncellemelerinde norm fazlası öğretmen ortaya çıkarılmasında da kamu yararı bulunmamaktadır. Bir nevi norm fazlası öğretmen ortaya çıkarılması demek devletin zarara uğratılması demektir. Bu bakımdan norm kadro güncellemelerinde mevzuat hükümlerine göre norm kadroların güncellenerek fazlalık durumuna düşen öğretmenlerin sayısının ivedilikle azaltılması gerekmektedir.

Bu nedenle de, Nisan  ayı sonunda yapılacak olan norm kadro güncellemelerinde sınıf öğretmenliği norm kadro sayıları tespit edilirken mevzuat hükümlerine uyulmasını, mevcudu kalabalık olan sınıfların öğrenci sayılarının yeni şubeler açılmak suretiyle azaltılmasını ve fazlalık durumuna düşürülen öğretmenlerin sayısının azaltılması için gereken hassasiyetin gösterilmesi konularında valiliklere gereken talimatın verilmesini talep ettik.

İlgili yazımız için tıklayınız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.